Son Konular

Tercih yapilmazsa ne olur?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Tercih yapılmazsa ne olur?

Tercih yapmak puan düşüşü olacağını garanti etmez. Tercih yapıp yerleşemeyen öğrencilerin diploma puanı sınava girdiklerinde düşmez. Sınava giren, tercih yapan ve yerleştirilen bir öğrenci eğer lise diplomasını alamazsa gerekli başvuruları yaptığı takdirde bir sonraki yıl sınava girdiği zaman puan düşüşü yaşamaz.

Tercihleri değiştirmek mümkün mü?

YKS tercihlerini ve tercih sıralamasını değiştirmek isteyen adaylar "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak tercihlerini yeniden düzenleyebilir. Ancak tercih süreci bitince adayların tercihlerini yeniden düzenlemesi mümkün olmayacak.

Üniversite tercih yaparken kaç puan üstü yazılmalı?

Üniversite tercih yaparken kaç puan üstü yazılmalı?
Başarı sıranızın durumuna göre, 10.000 üstünde ve altında tercihler yapmaya dikkat etmeniz gerekir. Farklı puan türleri ile çeşitli tercihler yapacaksanız, listelerinizi her alandan en çok istediğiniz bölüme göre bir sıraya koymanız gerekir.

Yerleşen öğrenciler ek tercih yapabilir mi?

Yerleşen öğrenciler ek tercih yapabilir mi?
İlk tercihlerde tercih yapıp da bir üniversite bölümününe yerleşen adaylar, kayıt yaptırmaması durumunda EK TERCİH YAPAMAZ. İlk tercihlerde yerleşen fakat kaydını yaptırmayan adaylar maalesef 2021 yılında yapılacak olan YKS'yi beklemesi gerekmektedir.

Tercih yapmadım okul puanım düşer mi?

Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür. Geçen yıl 2020-YKS puanımla merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştim, fakat kayıt yaptırmadım.

YKS Tercihler değiştirilebilir mi?

Tercih yaparken kaç bin üstü yazılmalı 2020?

Tercih yaparken kaç bin üstü yazılmalı 2020?
Eğer aday 100 bininci ise 20-30-40 ve 50 binlerden birer tercih yapsın ama 85-90 binlerden, 110-120 binlerden de tercih yapsınb Sürprizler de olabilir.

YKS tercihleri puana göre mi sıralamaya göre mi?

YKS tercihleri puana göre mi sıralamaya göre mi?
Tercihler mutlaka başarı sırasına göre yapılmalı. ÖSYM, yerleştirme işlemini başarı sırasına göre yapar. Aynı programı, 1. tercihine ve 15. tercihine yazan adaylardan biri o programa yerleşecekse, başarı sırası daha iyi olan aday yerleşir.

Tercihler kaç kere değiştirilir?

Tercih sıramızı değiştirebilir miyiz? gibi sorulardır. Evet arkadaşlar, Ösym nin aday işlemleri modülünden kendimize ait şifreyle 26 Temmuz gece saat 23:59 a kadar yapmış olduğumuz tercihleri sınırsız sayıda değiştirme hakkımız mevcuttur.

Tercihlerde değişiklik yapılmasının önemi ve sonuçları hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Adayların tercih süresi içerisinde ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden tercihlerini değiştirebileceklerini ancak süre bitince bu imkanın olmayacağı vurgulanmış.

Üniversite tercihleri yaparken hangi puan üstü yazılmalı konusu ele alınmış. Başarı sırasına göre tercih yapmanın önemi vurgulanarak farklı puan türleri için listelerin en çok istenen bölümlere göre sıralanması gerektiği belirtilmiş.

Yerleşen öğrencilerin ek tercih yapabilme durumu ele alınmış. İlk tercihlerde yerleşip kayıt yaptırmayan öğrencilerin ek tercih yapamayacakları ve bir sonraki yıl için YKS'yi beklemeleri gerektiği açıklanmış.

Ayrıca tercihlerin sırasıyla ilgili bir soru üzerine, tercihlerin mutlaka başarı sırasına göre yapılması gerektiği vurgulanmış. ÖSYM'nin yerleştirme işlemlerini başarı sırasına göre yaptığı ve aynı programı tercih eden adaylardan başarı sırası daha iyi olanın yerleşeceği belirtilmiş.

Son olarak tercihlerin kaç kere değiştirilebileceği hakkında bilgi verilmiş. Adayların, ÖSYM'nin aday işlemleri modülünden kendilerine ait şifrelerle tercihlerini tercih süresi bitene kadar sınırsız sayıda değiştirebilecekleri ifade edilmiş.

Aktivasyon nedir kisaca?

Abdal diye kime denir?

1. Konular

1. 1.284.245
  2. Mesajlar

1. 1.670.668
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt