- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Tercih süresi bitti mi?
2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemleri, 14 Ekim 2021 tarihinde saat 09.00'da başlayacak,18 Ekim 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.
Tercih süresi bitmeden Tercihler değiştirilebilir mi?
Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır (Tercihlerin tümüyle iptali yapılmaz.). Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.
2 üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?
2 üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?
YKS 2. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "Değerli adaylarımız, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.
Tercih yapmazsak ne olur YKS?
YKS sınavına girerek tercih yaparsanız ve istediğiniz bölümü kazanamazsanız puanınız düşmez. Tercihleriniz sonucu kontenjanı olmayan bir bölüm kazansanız dahi puanınız düşmez. Meslek lisesi mezunuysanız ve sınavsız geçiş hakkınızı kullanarak ön lisans bölümlerine yerleşebilirsiniz.
2021 Tercih bitti mi?
2021-YKS'nin 20 Ağustos'ta bitecek merkezi yerleştirme tercih işlemlerine ,TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek.
Ek tercih kayıtları bitti mi?
Ek tercih kayıtları bitti mi?
Üniversite yerleştirme işlemleri gerçekleştirilen adayları ise 2. ek tercih kayıtları için bekliyor. Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26 Ekim – 1 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 26 – 31 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.
Tercihler yapıldıktan sonra değiştirilebilir mi?
YKS tercihlerini ve tercih sıralamasını değiştirmek isteyen adaylar "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak tercihlerini yeniden düzenleyebilir. Ancak tercih süreci bitince adayların tercihlerini yeniden düzenlemesi mümkün olmayacak.
YKS tercihler sonradan değişir mi?
gibi sorulardır. Evet arkadaşlar, Ösym nin aday işlemleri modülünden kendimize ait şifreyle 26 Temmuz gece saat 23:59 a kadar yapmış olduğumuz tercihleri sınırsız sayıda değiştirme hakkımız mevcuttur.
YKS 2 ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
YKS 2 ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Adaylar, ikinci ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 22 Ekim 2021 tarihinde saat 10.00'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
Üniversite tercih yaptım ama gitmedim puanım düşer mi?
Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür. Geçen yıl 2020-YKS puanımla merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştim, fakat kayıt yaptırmadım.
Bu sene tercih yapmasam seneye puanım düşer mi?
Tercih yapmadığında diploma puanın düşmüyor. TYT sınavı için bu yıl 300 aldın diyelim, gelecek yıl 350 alırsan gelecek yıldaki puanını kullanmayı seçebilirsin. Veya gelecek yıl düşük aldıysan bu yılki puanını kullanmayı seçebilirsin.