Modoratör
Efsanevi Üye
Tensör nedir bilgisayar?
Matematikte, tensör, çok boyutlu verinin simgelenebildiği geometrik bir nesnedir. Skaler denilen yönsüz nicel büyüklükler, vektör denilen yönlü büyüklükler ve matris denilen iki boyutlu nesneler birer tensördür. Tensör, tüm bu nesnelerin genelleştirilmiş halidir ve çok boyutlu veri kümeleri için kullanılır.
NumPy kütüphanesi nedir neden kullanılır?
NumPy, dizilerle çalışmak için kullanılan bir Python kütüphanesidir. Ayrıca doğrusal cebir, fourier dönüşümü ve matrisler alanında çalışmak için de gerekli işlevlere sahiptir. NumPy, 2005 yılında Travis Oliphant tarafından oluşturulmuştur. Açık kaynak kodlu bir projedir ve özgürce kullanabilirsiniz.
NumPy NDIM nedir?
NumPy NDIM nedir?
NumPy (Numerical Python) bilimsel hesaplamaları hızlı bir şekilde yapmamızı sağlayan bir matematik kütüphanesidir. Numpy'ın temelini numpy dizileri oluşturur. Numpy dizileri python listelerine benzer fakat hız ve işlevsellik açısından python listelerinden daha kullanışlıdır.
NumPy de Arange komutu ne işe yarar?
NumPy de Arange komutu ne işe yarar?
np.arange() fonksiyonu n-boyutlu dizinler oluşturmak için oldukça uygundur. Fonksiyon ilk olarak tek boyutlu bir dizin oluştursa da np.reshape() metodu ile dizininizin boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
NumPy Slicing nedir?
NumPy'da slicing, belirli bir indeksten belirli bir indekse kadar olan elemanları almak anlamına gelir. Slicing işleminde indeks şu şekilde verilir; [başlangıç: bitiş]. Ayrıca bir basamak değeri de tanımlayabiliriz, şu şekilde: [başlangıç: bitiş: basamak].
NumPy Dtype nedir?
NumPy array nesnesinin, array'in hangi veri tipinde olduğunu döndüren dtype adlı bir özelliği vardır. dtype, değişkenin veri tipi hakkında bit genişliği ve bayt sırası gibi bilgiler de içerir. Çıktısı: Varolan bir dizinin veri tipini değiştirmenin en iyi yolu, dizinin astype yöntemiyle bir kopyasını oluşturmaktır.
Ndarray NDIM nedir?
Ndarray NDIM nedir?
ndarray.ndim : Aksis (boyut) sayısını verir. Bu da "rank" olarak adlandırılır. ndarray.shape : Dizi boyutunu verir. a X b matrisi (a,b) olarak döner. ndarray.size : Dizideki eleman sayısını verir.