Modoratör
Efsanevi Üye
Temyiz dilekçesinde ne yazılır?
Temyiz Dilekçesi Nasıl Yazılır?
- Temyiz eden ile karşı tarafın davadaki sıfatları, adı, soyadı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve adresleri.
- Temyiz edilen kararın hangi bölge adliye mahkemesi hukuk dairesinden verilmiş olduğu, tarihi ve sayısı.
- İlamın temyiz edene tebliğ edildiği tarih.
- Kararın özeti.
Temyiz basvuru dilekçesi nedir?
Temyiz basvuru dilekçesi nedir?
Temyiz dilekçesi, esasen Bölge Adliye Mahkemelerinin veya bazı istisnai durumlarda Ceza Mahkemelerinin vermiş olduğu aleyhe kararlara itiraz etmek için verilen bir dilekçedir. Ceza davasında sanıklar veya katılanlar "Yargıtay İlgili Ceza Dairesine" gönderilmek üzere kararı veren mahkemeye temyiz dilekçesi verebilirler.
Temyiz dilekçesi kime yazılır?
Temyiz dilekçesi nereye verilir Haberi Temyiz dilekçesi, kararı veren bölge adliye mahkemesi hukuk dairesine veya Yargıtayın bozması üzerine hüküm veren ilk derece mahkemesine yahut temyiz edenin bulunduğu yer bölge adliye mahkemesi hukuk dairesine veya ilk derece mahkemesine verilebilir.
Süre tutum hangi mahkemelere verilir?
Süre tutum hangi mahkemelere verilir?
Süre tutum dilekçesi, ilk derece mahkemesi tarafından aleyhine verilen kararın üst mahkemece incelenmesi talebini içeren karara itiraz dilekçesidir. Süre tutum dilekçesi istinaf veya itiraz kanun yoluna başvurulması amacıyla ilgili mahkemeye verilir.
Temyize cevap dilekçesi nereye verilir?
Davalı, HMK m. 127 hükmü gereğince dava dilekçesinin kendisine tebli- ğinden itibaren iki haftalık süre içerisinde HMK m. 129′ a istinaden bir cevap dilekçesi verebilir. Cevap dilekçesine davacı sayısı kadar örnek eklenmelidir. Cevap dilekçesi, davanın açılmış olduğu mahkemeye verilir.
Danıştay temyiz dilekçesi nereye verilir?
Danıştay temyiz dilekçesi nereye verilir?
Temyiz dilekçesi, kararı veren bölge adliye mahkemesi hukuk dairesine veya Yargıtayın bozması üzerine hüküm veren ilk derece mahkemesine yahut temyiz edenin bulunduğu yer bölge adliye mahkemesi hukuk dairesine veya ilk derece mahkemesine verilebilir.