- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Temin süresi mi termin süresi mi?
Termin (İng, deadline) kelimesi, Almanca kökenli olup; bir iş için belirlenmiş zaman, randevu anlamına gelmektedir. Ticarette ve tekstilde, termin ise siparişin (isteğin) karşılanabileceği (teslim edileceği) süre, işin bitirilme süresi anlamında kullanılır.
Termin almak ne demek?
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman termin kelimesi için, 'Belirlenmiş zaman, randevu' anlama çıkmaktadır. Günlük hayatın içerisinde çok değerlendirilmese bile hukuki yönden önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Bu doğrultuda, 'duruşma günü' olarak kullanılır.
Tedarik etmek istiyorum ne demek?
Tedarik etmek istiyorum ne demek?
Tedarikli olmak, tedarikte bulunmak ve tedarik edilmek şekillerinde kullanılan bu sözcüğün anlamı araştırıp bulmak, sağlamaktır. Tedarik Ne Demek? Genel olarak tedarik, ihale ya da rekabet sürecinde teklif vermek için dış kaynaklardan mal veya hizmet bulma ve kabul etme sürecidir.
Termin ne demek ekşi sözlük?
Termin ne demek ekşi sözlük?
bir mamül için sipariş verilen firma tarafından siparişi veren firmaya verilen teslim süresi, toleranslar vb. ile ilgili bilgileri içeren teminat.
Termin süresi ne kadar?
Ticarette ve tekstilde, termin ise siparişin (isteğin) karşılanabileceği (teslim edileceği) süre, işin bitirilme süresi anlamında kullanılır. Sipariş anlaşmada belirlenen termin süresi bitiminde müşteriye teslim edilir.
Temin edilme süresi ne demek?
Bir ürünün/hizmetin satınalma sipârişinin veya üretim emrinin verilmesi ile sipâriş teslîmatının veya ürün üretiminin gerçekleşmesi arasındaki süre (Hem satınalma, hem de üretim istekleri için kullanılır.).
Termin koymak ne demek?
Termin koymak ne demek?
Termin, bir zaman ifadesidir. Yani bir çeşit randevu anlamına gelmektedir. Önceden belirlenen bir zaman türü olan bu ifade randevu yerine kullanılan kelimelerdendir.
Temin ne demek TDK?
Temin ne demek TDK?
Temin etmek, bir şeyin gerçekleşmesi için gerekli koşulları sağlamak anlamına gelir. Kelimenin bir diğer anlamı ise sahip olmaktır.
Temrin ödevi nedir?
meslek liselerinde her bölüm öğrencilerinin atölye derslerinde kendi bölümüyle ilgili olarak yapmak zorunda olduğu aliştırma işi.verilen işi belirli bir zaman süresi içinde yapmak ve atölye öğretmenine teslim etmek zorundadırlar.karşılığında yapılan işin kalitesine göre not alırlar.
Ürün temin ediliyor ne demek?
Temin Edildi. Sipariş verdiğiniz tüm ürünlerin temin edildiği anlamına gelir.
Termin ne demek hukuk?
Termin ne demek hukuk?
"Belirlenmiş zaman, randevu" anlamına hukukta ise "duruşma günü" anlamına gelmektedir.
Osmanlıca temin ne demek?
Osmanlıca temin ne demek?
Belirli müddetle bir şeye bağlı olan.