- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Temel üretim fonksiyonları nelerdir?
ÜRETİM FONKSİYONU.
Üretim süreci nedir?
İşletmelerin istenilen zamanda, istenilen miktarda, istenilen kalitede ürün veya hizmetin üretilmesini bunun yanında da zamandan ve maliyetten tasarruf edilmesini sağlayan, üreticilerin hem müşteri beklentilerini hem de işletme hedeflerini öngören süreçlerin tümüne üretim planlama denilmektedir.
Üretim girdileri nelerdir?
Üretim girdileri nelerdir?
Üretim sisteminin girdileri olarak hammadde, malzeme, makine, işgücü, girişimcilik, yönetim vb.dir. Çıktıları ise mal ve/veya hizmetlere dönüşmektedir.
Üretim biçimleri nelerdir?
Üretim biçimi ya da başka bir deyişle Üretim tarzı, Marksist teoride genel olarak belirli bir tarihsel dönemdeki üretimin niteliğini ya da üretimin karakteristik formunu ifade etmek anlamında kullanılır. Esas itibarıyla üretim sürecinin nihai sonucuyla üretim araçları arasındaki ilişkiyi belirtir.
Temel fonksiyonları nelerdir?
Temel işletmecilik fonksiyonlarını 5 grupta toplamak mümkündür:
- Tedarik Fonksiyonu.
- Üretim Fonksiyonu.
- Pazarlama Fonksiyonu.
- Finansman Fonksiyonu.
- Yönetim Fonksiyonu.
Üretimde kullanılan araçlar nelerdir?
Üretimde kullanılan araçlar nelerdir?
Üretim araçları, somut ve insansız girdilerin -fabrikalar, makineler ve gelir meydana getirmede kullanılan araçlar- üretim sürecinde kullanılması. Marksizm, terim olarak üretim araçları sermaye, toprak, emek ve hammaddeden oluşan ve artık değer üretiminde kullanılan ögelere tekabül eder.
Üretim ilişkileri nelerdir?
Üretim ilişkileri (relations of production) üretim araçlarının mülkiyet biçimi, çeşitli sosyal sınıfların üretimdeki yerleri; üretilen nesnelerin bu gruplar arasındaki dağılımı gibi unsurlara dayanan altyapı ve üstyapıdan oluşan toplumu biçimlendiren ilişkiler bütünüdür.