- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Temel Önleme ne demek?
Temel önleme; oluşacak sorunlara yönelik tedbirler almak, İkincil önleme; henüz gerçekleşen olayların sayısını azaltmak, Üçüncül önleme; daha çok rehabilitasyon çalışmalarını kapsamaktadır. İkincil ve üçüncül önleme daha çok iyileştirici yönü ile dikkat çekmektedir.
Psikososyal Müdahale Hizmetleri nedir?
Psikososyal Müdahale Hizmetleri nedir?
Afet ve acil durumlarda psikososyal müdahale, afet sonrasında etkilenen bireylerin, normal yaşantılarına geçiş sürecini hızlandırmaya ve toplumun var olan gereksinimlerini tespit ederek; gelecekte ortaya çıkması olası afetlerle başa çıkma, müdahale edebilme kapasitesinin ve iyileşme/toparlama becerilerinin …
Psikososyal Müdahale Ekibi ne yapar?
Psikososyal Müdahale Ekibi ne yapar?
Ekibin Amaçları: Güvenliği, sosyal yardımı ve bakımı sağlamak. Kaosu durdurmak. Öğrencilere, ailelere, çalışanlara danışmanlık, kılavuzluk yapmak. Krize müdahale planları geliştirmek, var olanları gözden geçirip düzeltmek.
Psikososyal Müdahale Programı Nedir?
Psikoeğitim Programı Bu programın amacı; herhangi bir travmatik olay sonrasında gösterilen psikolojik tepkilerin normalliğini öğrenci, veli ve öğretmenlere aktarmak ve okullarda bu konuların açık bir biçimde dile getirilmesini teşvik ederek bilinçlenmelerini sağlamaktır.
Okul psikososyal müdahale ekibi kimlerden oluşur?
Okul psikososyal müdahale ekibi kimlerden oluşur?
MADDE 11 – (1) İl milli eğitim müdürlüklerinde, şube müdürünün başkanlığında, en az bir ve en fazla üç rehberlik ve araştırma merkezi müdürü; en az bir ve en fazla üç rehberlik hizmetleri bölüm başkanı; en az bir ve en fazla beş rehberlik öğretmeninden oluşur.
Okul Psikososyal ekibi kimlerden oluşur?
Okul Psikososyal ekibi kimlerden oluşur?
Yönergeye göre, okullarda da okul müdürü veya okul müdürü tarafından görevlendirilmiş bir müdür yardımcısı başkanlığında, varsa rehberlik öğretmenleri ile rehberlik hizmetleri yürütme komisyonu üyesi her sınıf düzeyinden en az bir sınıf rehber öğretmeninden oluşan "okul psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale …
Birincil Önleyici Hizmetler nedir?
Birincil önleme; çocuk ihmali ve istismarı oluşmadan önce olası risk faktörlerini de göz önüne alarak, çocuk ihmali ve istismarının oluşmasını engellemek amacıyla uygulanan tüm eğitim ve hizmet çalışmalarını içermektedir (Özcebe, 2009).
Tamamlayıcı işlev nedir?
Tamamlayıcı işlev nedir?
Tamamlayıcı rehberlik hizmeti, doğrudan bireye sunulan bir etkinlik değil, eğitim ortamları ve anlayışlarındaki değişiklikler aracılığıyla, dolaylı olarak bireye sunulan bir hizmettir. Amacı, eğitimin amaçlarının gerçekleştirilmesine yardımcı olmaktır.
Ayarlayıcı işlev nedir?
Ayarlayıcı işlev nedir?
Temel işlevlerine göre rehberlik türleri içinde yer alan ayarlayıcı rehberlik, bireyin ilgi, yetenek ve gereksinimlerine göre program yapılmasına hizmet eden rehberlik anlayışıdır. Ayarlayıcı rehberlik öğrenciye doğrudan hizmet etmez. Program yapıcılara hizmet eder.