- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Temel hammadde nedir?
Ham madde, endüstride bir ürün ya da yapının elde edilmesinde kullanılan gerekli bileşenlerin işlenip elde edilmesinden önceki durumudur. Bu terim çoğu zaman doğadan elde edilen ve henüz işlenmemiş ya da çok az işlem görmüş maddeleri belirtmek için kullanılır.
Muhasebe hammadde nedir?
Hammadde, üretim yapan işletmelerin hammadde stoklarında muhasebeleştirilir. Eğer üretimde hammadde kullanılıyorsa bunlar hammadde stoklarından envanter stoklarına aktarılır. İşletmeler, tamamlanan malları nihai ürün stoklarına ekler ve bu ürünleri satmaya hazır hale gelir.
Hammadde alımı nedir?
Hammadde alımı nedir?
Bankamızca, üretimin arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla imalat sanayiinde faaliyet gösteren firmaların, "hammadde" ihtiyaçlarının finansmanına yönelik olarak kullandırılan kredi türüdür.
Doğrudan ham madde nedir?
Direkt hammaddeler, şirketlerin bir sandalye için ahşap gibi bitmiş üründe doğrudan kullandıkları malzemelerdir. Dolaylı hammaddeler, nihai ürünün bir parçası olmayan ancak bir üretim tesisinin yağları, paçavraları ve ampulleri gibi üretim sürecinin bir parçası olarak tüketilen ürünlerdir.
Hammadde hangi hesapta izlenir?
150- İlk Madde ve Malzeme (üretimde veya diğer faaliyetlerde kullanılmak üzere işletmede bulundurulan hammadde, yardımcı madde, işletme malzemesi, ambalaj malzemesi ve diğer malzemelerin izlendiği hesaptır.)
Hammadde giderleri nedir?
Hammadde giderleri nedir?
a) İlk Madde ve Malzeme Giderleri: Mamul veya hizmetlerin üretimini gerçekleştirmek ve diğer işletme faaliyetlerini (Ar-Ge, pazarlama, yönetim vb.) yerine getirmek için tüketilen her türlü madde ve malzeme (hammadde, montaj parçaları, bakım onarım malzemeleri, temizlik malzemesi vb.) bedelleri bu gider türüne girer.
Ham madde nedir ve örnek?
İşlenmemiş maddelerin doğal haline ham madde denir. Kendiliğinden, bir dış zorlama olmadan ve insan eliyle yapılmamış maddeler doğaldır. Taş, yün, toprak, odun, sebze, hava, su, meyve ve tahıllar, doğada bulunan maddelerdir.