Editör
Efsanevi Üye
Temaslı öğretmen okula gelecek mi?
Pozitif vaka olan öğretmen, sağlık kuruluşunun takibinde olur ve okulda eğitime devam etmez. Bu sınıftaki öğrenciler, temaslı kabul edilir ve okula devam eder. Diğer öğretmenler, temaslı kabul edilir ve çalışmaya devam eder.
Öğretmen temaslı ise ne olur?
Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre herhangi bir semptom göstermeyen öğrenci ya da öğretmen okula devam edecek, aksi durumda ise vaka olarak kabul edilecek. Ayrıca bu durumda okulda tüm öğretmenler, temaslı kabul edilecek ve maske takmak koşuluyla okula devam edecekler.
Bir öğretmen aynı okulda kaç yıl çalışabilir?
Bir öğretmen aynı okulda kaç yıl çalışabilir?
Taslağa göre öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam 8 yıl görev yapabilecek. 8 yılını dolduran öğretmenler ders yılının sonunda en fazla 2 ay içinde il içinde tercihte bulunacak.
Bundan sonra kadrolu öğretmen ataması olacak mı?
Bundan sonra kadrolu öğretmen ataması olacak mı?
Milli Eğitim Şûrası'nda konuşan Erdoğan, "Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç atamalar, özlük hakları, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz, kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar" dedi.
Covid temaslı ne yapmalı?
» Temaslı kişilere COVID-19 semptomları gelişmesi durumunda tıbbi maske takarak sağlık kurumuna başvurması önerilir. Aşısız olan yahut aşı dozları tamamlanmamış kişilerin COVID 19 yakın temaslısı olması halinde karantina süresi genel olarak 14 gün önerilmektedir.
Karantinada olan öğretmen canlı ders yapabilir mi?
Bu öğrencilerden Kovid-19 hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olanlara eğitim hizmetinde görevlendirilen öğretmenler tarafından uzaktan canlı ders yapılacak.
MEB e nasıl soru sorulur?
MEB e nasıl soru sorulur?
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ (MEBİM) Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" (444 0 MEB) danışma hattı öğretmen odaklı hizmet verecek.
Karantinadaki öğretmen ek ders alır mı?
Karantinadaki öğretmen ek ders alır mı?
Özellikle sendikalar, karantinaya alınan öğretmenlerin ek ders alması konusunda, MEB'e uyarılarda bulunuyor. Ancak pozitif çıktığı için ve karantina altındaki öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmıyor.
Kaç yıl öğretmenlik yapabilir?
652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2'nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bir …
Bir okul müdürü aynı okulda en fazla kaç yıl görev yapar?
MADDE 30 – (1) Bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda dört yıllık görev süresini dolduran müdürler aynı ya da farklı eğitim kurumlarına, bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürler ise farklı eğitim kurumlarına müdür olarak yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda …
Devlette öğretmen nasıl olunur?
Devlette öğretmen nasıl olunur?
Kimler Öğretmen Olabilir?
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Kamu haklarından yararlanma konusunda bir engel olmaması
- Yüz kızartıcı herhangi bir suçtan dolayı hüküm giymemek.
- Öğretmenlik stajını başarıyla ve eksiksiz bir biçimde tamamlamak.
- Mesleki sözlü ve yazılı mülakatlarda başarı göstermek.
Temaslı kaç günde belirti verir?
Temaslı kaç günde belirti verir?
Araştırmalara göre, yeni enfekte olmuş bir kişide semptomların temastan sonra en sık 5 gün içinde ortaya çıktığını göstermektedir. Nadir durumlarda,semptomların ortaya çıkması 14 günü de aşabilir.