Editör
Efsanevi Üye
Teknoloji yoksulluğu nedir?
Çalışma teknolojiyi üretemeyen ve/veya doğru teknolojiyi, doğru biçimde transfer ederek üretim süreçlerine dahil edemeyen ülkelerin "teknoloji yoksulluğu" döngüsünden kurtulamayacağını savunmaktadır.
Teknoloji transfer etmenin temel araçları nelerdir?
Teknoloji transfer etmenin temel araçları nelerdir?
Uluslararası teknoloji transferinde kullanılan yöntemler şu şekilde sıralanmaktadır ;
- 5.1 – DOĞRUDAN TEKNOLOJİ TRANSFERİ
- 5.1.1 – Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımı
- 5.2.1 – Lisans Anlaşması
- 5.2.2 – Yönetim Sözleşmeleri.
- 5.2.3 – Teknik Yardım Sözleşmesi.
- 5.2.4 – Anahtar Teslim Anlaşmaları (turn-key projects/contract)
Teknoloji uzmanı nasıl olunur?
Teknoloji uzmanı nasıl olunur?
Teknoloji uzmanı olmak isteyen kişilerin ilgili meslek liselerinde, meslek yüksekokullarında ya da üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar, Elektronik gibi bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
Eğitim Teknolojileri uzmanı nedir?
Çalışanların eğitim ihtiyaçlarının tespiti ve buna yönelik eğitim içeriklerinin hazırlanması, Online sınav yönetiminin ve raporlamasının yapılması, LMS platformu üzerinde tüm eğitim paketlerinin ve dijital eğitim kütüphanesinin oluşturulması, Alternatif öğrenme kanallarının kurum içerisinde zenginleştirilmesi.
Modern teknoloji transfer yöntemleri nelerdir?
Modern teknoloji transfer yöntemleri nelerdir?
Doğrudan tekno- loji transferi ise değişik yollardan yapılabilmekte olup bunlar; tekno- loji transfer sözleşmeleri, doğrudan yabancı sermaye yatırımı, maki- ne-teçhizat ithali, yabancı uzman çalıştırılması, uluslararası taşeron- luk şeklinde gerçekleşmektedir.
Teknoloji Transfer Ofisleri nedir?
Teknoloji Transfer Ofisleri nedir?
Teknoloji Transfer Ofisleri, akademik araştırma sonuçlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde ticarileştirmek için gerçekleştirilen faaliyetlerin yürütüldüğü yapılardır.
Teknoloji uzmanı neler yapar?
Teknoloji uzmanı; firmaların alt yapısında kullanılan sunucu, bilgisayar ve veri depolama sistemlerinin, ihtiyaç belirleme, kurulum, tedarik, kapasite planlama, operasyon, yedekleme ve kontrol etmek gibi süreçlerinden sorumlu olan kişiye verilen mesleki unvandır.
Eğitim uzmanı ne kadar maaş alır?
Eğitim uzmanı ne kadar maaş alır?
Eğitim Uzmanı maaşı en düşük 4.270 TL, en yüksek 15.270 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Eğitim Uzmanı ortalamasına göre Eğitim Uzmanı maaşı yaklaşık 8.080 TL seviyelerindedir.
Teknoloji Transfer Ofisi nereye bağlı?
Teknoloji Transfer Ofisi nereye bağlı?
Herhangi bir üniversiteye bağlı olmayan ilk TTO'lardan olan ve Teknopark İstanbul bünyesinde Teknoloji Transfer Müdürlüğü olarak hizmet veren Teknopark İstanbul TTO, hem Üniversite-Sanayi hem Sanayi-Sanayi İşbirliklerinin geliştirilmesi hem de teknoloji odaklı girişimciliğin desteklenmesi için geliştirilmiş bir yapıda …