Son Konular

Teknisyeni nasil olabilirim?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Teknisyeni nasıl olabilirim?

Teknisyen, ilgili lise mezunlarına verilen unvanken, tekniker olmak için iki yıllık meslek yüksekokul mezunu olmak gerekmektedir. İş tanımı pek değişmese de unvan değişikliği olur.

Teknisyen olmak için hangi bölüm okunmalı?

Teknisyenler, mesleki eğitim veren lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun olanlar için kullanılır. Tekniker ise meslek yüksekokulu mezunlarının kazandığı bir unvandır. Teknisyen olabilmek için ticaret, tekstil, seramik, teknik ya da endüstri meslek liselerini bitirmek gerekir.

Elektronik Teknisyeni olmak için hangi bölüm okunmalı?

Elektronik Teknisyeni olmak için hangi bölüm okunmalı?
Bunun yanı sıra elektrik teknisyeni olmak için meslek yüksekokullarındaki elektrik elektronik bölümlerinden mezun olunması gerekir.

Elektrik Bakım teknisyeni Nasıl Olunur?

Elektrik Bakım teknisyeni Nasıl Olunur?
Elektrik bakım teknisyeni olmak için, dört yıllık eğitim veren meslek liselerinin Elektrik Elektronik bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.

SBT nasıl olunur?

Sağlık teknikeri olabilmek için üniversitelerin 2 yıllık sağlık meslek yüksekokuluna bağlı acil bakım teknikerliği, paramedik, diş protez, ağız ve diş sağlığı, ambulans ve ilk bakım, ilk ve acil yardım, eczane teknikerliği, anestezi, ameliyathane teknikerliği alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olması …

Lise mezunu teknisyen olur mu?

Meslek lisesi mezunu olan binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor! Meslek lisesi bilişim teknolojileri ve bilgisayar teknik servisi bölümü mezunu olan kişiler, teknisyen kadrosu ile çalışabiliyor. Teknisyen olarak görev yapan meslek lisesi mezunları, üniversitelerin İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerini de tercih edebiliyor.

Muhasebe mezunu teknisyen olur mu?

Muhasebe mezunu teknisyen olur mu?
Örnek verilecek olursa Milli Eğitim Bakanlığının görüşü dikkate alındığında ortaöğrenim düzeyindeki "muhasebe" bölüm mezunlarına "teknisyen" unvanı verilirken, iki yıllık yükseköğrenim düzeyinde "muhasebe" bölümü mezunları Yükseköğretim Kurulunca tekniker değil, meslek elemanı olarak değerlendirilmektedir.

Elektrik elektronik teknisyeni ne mezunu?

Elektrik elektronik teknisyeni ne mezunu?
Elektrik elektronik teknisyeni olmak için dört yıllık eğitim veren meslek liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojileri bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.

Kimler elektrik Teknikeri olabilir?

Üniversitelerin elektrik veya elektronik elektrik eğitimi veren yüksekokullarından mezun olmak, Özellikle el ve göz faaliyetlerinde aksama yaratacak fiziki bir engele sahip olmamak, Sayısal bilimlerde yetkin, fen bilimleri ve fizik alanına yatkın olmak, Tedbir ve dikkat konusunda taviz göstermemek ve sabırlı olmak.

Elektrik teknikeri ne kadar maaş alıyor?

Elektrik Teknikeri maaşı ortalama aylık 4450 – TL'dir. En düşük Elektrik Teknikeri maaşı 3750 -TL, En yüksek ise 5150 – TL'dir. Elektrik teknikeri özel sektörde işe başlamaları durumunda yetenekleri, deneyimleri ve sektörün kuralları çerçevesinde ücret alırlar.

Teknisyeni olmak için belirli bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Genel olarak, teknisyen olabilmek için ticaret, tekstil, seramik, teknik ya da endüstri meslek liselerini bitirmek şarttır. Meslek lisesi bilişim teknolojileri ve bilgisayar teknik servisi bölümü mezunları da teknisyen unvanıyla çalışabilirler ve hatta üniversite tercihlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerini de seçebilirler.

Elektronik Teknisyeni olmak isteyenler için özellikle meslek yüksekokullarındaki elektrik elektronik bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Elektrik bakım teknisyeni olabilmek için ise dört yıllık eğitim veren meslek liselerinin Elektrik Elektronik bölümlerinden mezun olmak şartı aranmaktadır.

Sağlık teknikeri (SBT) olabilmek içinse üniversitelerin 2 yıllık sağlık meslek yüksekokuluna bağlı çeşitli bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümler arasında acil bakım teknikerliği, paramedik, diş protez, ağız ve diş sağlığı, ambulans ve ilk bakım, ilk ve acil yardım, eczane teknikerliği, anestezi, ameliyathane teknikerliği gibi alanlar yer almaktadır.

Muhasebe mezunlarının durumuna gelince, MEB'e göre teknisyen unvanı genellikle muhasebe bölümü mezunlarına verilmektedir. Ancak iki yıllık yükseköğrenim düzeyinde muhasebe bölümü mezunları Yükseköğretim Kurulu tarafından tekniker değil, meslek elemanı olarak değerlendirilmektedir.

Elektrik elektronik teknisyeni olabilmek için dört yıllık eğitim veren meslek liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Elektrik teknikeri olmak isteyenler ise genellikle üniversitelerin elektrik veya elektronik elektrik eğitimi veren yüksekokullarından mezun olmalıdırlar.

Son olarak, Elektrik Teknikeri maaşı ülkemizde ortalama aylık 4450 TL civarındadır. Ancak bu miktar deneyim, yetenekler ve sektör farklılıklarına göre değişiklik gösterebilir. En düşük Elektrik Teknikeri maaşı yaklaşık 3750 TL iken en yükseği ise yaklaşık 5150 TL olarak belirlenmiştir.

Cekya Ne Meshur?

Dovmeli biri devlet memuru olabilir mi?

1. Konular

1. 1.284.245
  2. Mesajlar

1. 1.670.674
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt