- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Tek kişilik A Ş genel kurul nasıl yapılır?
Tek kişilik anonim şirketlerde genel kurul, çok ortaklı şirketlerde olduğu gibi olağan ve olağanüstü olmak üzere iki şekilde toplanacaktır. Olağan toplantının her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılması zorunludur. Gerektiği takdirde, genel kurul toplantısı olağanüstü olarak da toplanabilecektir.
Olağan genel kurul toplantısına kimler katılır?
MADDE 17 – (1) Genel kurul toplantılarında murahhas üyeler ile en az bir yönetim kurulu üyesinin hazır bulunması şarttır. Diğer yönetim kurulu üyeleri de genel kurul toplantısına katılabilirler. Denetime tabi olan şirketlerin genel kurul toplantılarında denetçi de hazır bulunur.
Kollektif ortaklıkta toplantı yeter sayısı ne kadar dır?
Kollektif ortaklıkta toplantı yeter sayısı ne kadar dır?
f. TTK m. 330/I hükmünce; YK kararları; toplantıya katılan üyelerin çoğunluğuyla alınır. Bu durum özellikle çok üyeli yönetim kurulları bulunan ortaklıklarda önemlidir. Nitekim 3 üyeli bir YK'da toplantı yeter sayısı 3, karar yeter sayısı ise 2'dir.
Dernek genel kuruluna kimler katılabilir?
Dernek genel kuruluna kimler katılabilir?
7 kişi ile dernek kurmak yeterli iken, genel kurulda en az 16 kişi bulunmalıdır. Bu 16 kişinin; en az 5"i asil, 5'i yedek yönetim kurulu, 3'ü asil, 3'ü yedek denetim kurulu üyesi olması zorunludur. Bu sayı dernek yönetiminin isteğine bağlı olarak arttırılabilir.
Toplantı yeter sayısı nasıl hesaplanır?
Anayasanın 96. maddesindeki düzenlemeye göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının 1 üçte biri (184) oranındaki milletvekili ile toplanır ve toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla 2 karar alır. Ancak karar yeter sayısı hiçbir zaman üye tamsayısının dörtte birinin bir fazlasından (139) az olamaz.
Toplantı yeter sayısı ne demek?
Toplantı ve Karar Yeter Sayısı MADDE İL — Üst Kurul en az yedi kişi ile toplanır. Karar yeter sayısı beştir. Ancak, kanal tahsisinde karar yeter sayısı üye tamsayısının üçte ikisidir. Sürekli çalışan Üst Kurul, en az haftada bir toplanır.