- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Tek başına bestecisi kim?
nilüfer'in söylediğinin bestecisi luigi albertelli'dir. ferdi özbeğen'in muhteşem şarkısı.
Tek başına kim söylüyor?
Tek başına kim söylüyor?
guzel bir erkin koray sarkisi. sertab erener in de söylediği bir ülkü aker şarkısı..
Ayten Gencer kimdir?
Ayten Gencer kimdir?
Ayten Alpman (20 Kasım 1931, İstanbul – 20 Nisan 2012, İstanbul), Türk pop müziği ve caz sanatçısı….
Ayten Alpman
Ölüm sebebi | Zatürre
Milliyet | Türk
Meslek | Ses sanatçısı
Evlilik | İlham Gencer ( e. 1953; b. 1960) Ümit Aksu ( e. 1968, boşanma)
Söyle Buldun mu kimin şarkısı?
Ayten AlpmanSöyle Buldun mu / Sanatçı
Ayten Alpman Tek Başına ne zaman çıktı?
Ayten Alpman Tek Başına ne zaman çıktı?
1974Tek Başına / Çıkış tarihi
Sen benim şarkılarımsın ilk kim söyledi?
Sen benim şarkılarımsın ilk kim söyledi?
Türkiye'nin çeşitli illerinde konserler veren "Grup Gündoğarken" Türkiye'yi Malezya ve Mısır'da temsil etmiştir. 1986 yılında ilk albümleri Bir Yaz Daha Bitiyor çıktı. Bu albüm özellikle Bir Yaz Daha Bitiyor, Sen Benim Şarkılarımsın ve Sarmaş Dolaş şarkılarıyla beğeni topladı.
Ayşe Gencer kimdir?
Caz şarkıcısı Ayşe Gencer Demirer, Ayten Alpman ile İlham Gencer'in kızı. Çocukluğundan beri müzikle, daha doğrusu cazla haşır neşir olan Ayşe Gencer Demirer 50 yaşında ilk albümünü çıkardı. 'Bud Beautiful' adlı albümü cazseverler tarafından çok beğenildi.
Bir Başkadır Benim Memleketim ne zaman çıktı?
Bir Başkadır Benim Memleketim ne zaman çıktı?
Memleketim, Ayten Alpman tarafından 1972 yılında pop tarzında seslendirilmiş Türkçe aranjman şarkıdır.
Ayten Alpman Sen benim şarkılarımsın ne zaman çıktı?
Ayten Alpman Sen benim şarkılarımsın ne zaman çıktı?
2007Sen Benim Şarkılarımsın / Çıkış tarihi
Ankaradan Abim Geldi sözleri kime ait?
Ankara'dan Abim Geldi Van Papurisi, Papouri adıyla da bilinen Van Dilkaya, Edremit (Khorkom) ait türkünün üzerine İlhan Şeşen tarafından söz yazılarak düzenlenmiş türkü ve halk dansıdır .
İlhan Şeşen gruptan neden ayrıldı?
İlhan Şeşen gruptan neden ayrıldı?
Grubun kurucularından İlhan Şeşen'in solo çalışmalarına ağırlık vermesiyle kısmen dağılan grubun bu adla yaptığı etkinlikler azalmıştır.
Merve Gencer kimdir?
Merve Gencer kimdir?
Nilgün Belgün'ün ikinci eşi İlhan Gencer'den olan kızı Merve, geçen yıl Berkan Demiralp'le nikáh masasına oturmuştu. Merve'nin, iki ay önce ilk bebeğini kucağına almasıyla bu neşeli aile, aralarına katılan minik üyeyle birlikte ilk kez Kelebek objektifinin karşısına geçti.
Ayse Gencer kaç yaşında?
Ayşe (d.1956)ve İlhan (d.1954) adında bir kızı bir oğlu oldu. 2. Evliliği: 1964 yılında Necla Gencer ile evlendi. Bora Gencer (d.1965) isimli bir oğlu oldu.
Memleketim şarkısı hangi dilde söylendi?
Memleketim şarkısı hangi dilde söylendi?
Uyarlamanın sözlerini Fikret Şeneş yazmıştır. Şarkının müziği Mireille Mathieu'nün Fransızca L'aveugle şarkısından alınmıştır, bu şarkının da müziği aslen Klezmer tarzında söynenen Rabbi Elimelekh adlı geleneksel bir Yahudi halk şarkısına aittir. Şarkı Türkiye'de Ayten Alpman'ın Türkçe yorumuyla tanındı.
Memleketim şarkısı hangi ülkeye ait?
Memleketim şarkısı hangi ülkeye ait?
Hala herkesin dilinde olan Ayten Alpman'ın seslendirdiği ve Türkiye'ye mal olmuş bu şarkının bestesi aslında İspanyol Yahudileri' ne ait. New York Yahudi orkestrası tarafından çalınan bu şarkının kökeni Yahudi halk ezgilerine dayanıyor.