Modoratör
Efsanevi Üye
Tedarik zinciri Müdürü ne yapar?
Tedarik zinciri müdürü; operasyonel uygulamadaki tüm aşamaları takip eden, tedarik zinciri yönetim süreçlerini oluşturan ve personel iş paylaşımı yapan, rekabet koşullarına uygun olarak işin sürdürülebilir olmasını sağlamak adına strateji geliştiren kişiye verilen mesleki unvandır.
Lojistik yöneticisi nedir?
Lojistik müdürü; firmanın satın alma, depolama, dağıtım ve müşteri hizmetlerini planlama, yönlendirme veya koordine etme görevlerini üstlenir. Lojistik personeli ve lojistik sistemlerinin yönetiminde rol alır.
Tedarik zinciri ve lojistik yönetimi Nedir?
Tedarik zinciri ve lojistik yönetimi Nedir?
Tedarik zinciri bir işletme için hammaddeden tüketime kadar olan hareketin, üretimi aksatmayacak şekilde, artı değer kazandırılması amacıyla planlanması olurken Lojistik ise aynı yönetimi tüketiciyi temel alarak üretim dışındaki tüm operasyonların planlama işlemi olarak tanımlanmaktadır.
Tedarik zinciri mühendisi ne iş yapar?
Tedarik zinciri mühendisi ne iş yapar?
Tedarik zinciri yönetim süreçlerinde görev alan ve personellerin arasındaki iş paylaşımını yapan, aynı zamanda işlerin sürdürülebilir olmasını sağlamak için stratejiler geliştiren kişidir.
Lojistik yönetimi Bölümü mezunları ne iş yapar?
En basit anlatımıyla tüm firmalar ürettikleri ürünü müşteriye ulaştırmak için lojistik sektöründen yararlanırlar. Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler.
Tedarik Zinciri Yönetimi ne demek?
Tedarik Zinciri Yönetimi (İng: Supply Chain Management, SCM) müşteriye, doğru ürünün, doğru zamanda, doğru yerde, doğru fiyata tüm tedarik zinciri için mümkün olan en düşük maliyetle ulaşmasını sağlayan malzeme, bilgi ve para akışının entegre yönetimidir.
Satın alma müdürü ne iş yapar?
Satın alma müdürü ne iş yapar?
Satın alma müdürü; şirketin belirlemiş olduğu proje ve hedefler doğrultusunda amaçlara uygun şekilde araştırmalar yapan, personeli satın alma alanında yönlendiren, doğruluk ve şeffaflık ilkeleri ile parayı en ekonomik şekilde kullanarak şirketin büyümesini destekleyen, satın alma departmanından sorumlu kişidir.