Modoratör
Efsanevi Üye
Tedarik zinciri aşamaları nelerdir?
Bu zincirin her bir halkası birbirini düzenli biçimde izler. Benzer biçimde iş süreçleri açısından da Tedarik Zinciri'nin belli aşamaları olduğunu söyleyebiliriz. Üretim, stok yönetimi, malzeme temini, dağıtım, satış, tedarik, müşteri ilişkileri yönetimi gibi değerli süreçler, Tedarik Zinciri'nin işleyişini sağlar.
Tedarik zinciri yönetiminin başarısını ve performansını etkileyen unsurlar nelerdir?
Tedarik zinciri yönetimini etkileyen faktörler müşteri ta- lepleri, küreselleşme, rekabet, bilgi ve iletişim, resmi etkiler, çevre, çalışanların bilgi ve becerileri olmak üzere yedi faktör altında incelenecektir.
SCM neyin kısaltması?
SCM neyin kısaltması?
Ülkemizde sözlük anlamı Tedarik Zinciri Yönetimi'dir. Genellikle büyük tedarikçilere ilişkin üretim, sevkiyat ve dağıtım süreçlerini koordine etme modelidir.
Tedarik zinciri hangi bileşenle başlar?
Tipik olarak tedarik zinciri doğal kaynakların çevresel ve biyolojik duzenlenmesi ile başlar, hammaddelerin insan tarafından çıkarılması ile devam eder, ve depolanma, uzak coğrafik yerleştirmeler ve son olarak müşteriye ulaşmasından önce birçok üretim halkalarını( örneğin parça yapılandırması, montaj, ve birleştirme) …
Tedarik zincirinin temel faaliyetleri nelerdir?
Ballou (2004: 7) ise, tedarik zinciri faaliyetlerini temel ve destek faaliyetler şeklinde iki gruba ayırmıştır. Buna göre, temel faaliyetler; müşteri hizmetleri, taşıma, stok yönetimi, sipariş süreçlemedir. Destek faaliyetler ise; depolama, satın alma, materyal aktarımı, paketleme, üretim planlama ve bilgi yönetimidir.
Tedarik Zinciri Yönetimi olarak adlandırılan lojistik nedir?
Tedarik Zinciri Yönetimi olarak adlandırılan lojistik nedir?
Tedarik zinciri yönetiminin bir parçası olan lojistik yönetimi müşteri gereksinimlerinin karşılanması amacıyla mal ve hizmetler ile bunlara ilişkin bilgilerin kaynağından ve başlangıç noktasından ürünün tüketildiği son noktaya kadar etkili ve verimli bir biçimde ileri ve geri akışının ve stoklanmasının planlanması.
Tedarik zinciri yönetimine neden ihtiyaç duyulur?
Tedarik zinciri yönetimi, müşteri hizmetlerini geliştirmeyi, stok maliyetleri ile planlama ve faaliyet harcamalarını azaltmayı, karar alma süreçlerini kısalttığı, tüm bunların doğal sonucu olarak da rekabet gücünü artırdığı için çok önemlidir.
SCM ne demek ingilizce?
En temel düzeyde tedarik zinciri yönetimi (SCM), hammadde tedarikinden ürünün nihai varış noktasına teslimine kadar bir ürün veya servisle ilgili mal, veri ve finans akışının yönetilmesidir.
Döngü görünümü nedir?
Döngü görünümü nedir?
Döngü Görünümü: Bir tedarik zincirindeki süreçler, gerçekleşen tedarik zincirinin her iki başarılı aşamasının birbirleriyle olan ilişkisine göre tedarik zinciri bir seri döngülere bölünür.