- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Tedarik nedir ekonomi?
Tedarik (aynı zamanda Tedarik, Satın Alma veya Satın Alma ) işletme yönetiminde daha fazla işleme (üretim şirketleri) veya malların yeniden satışı (ticaret) için malzeme satın alma ve tedarik lojistiği ile ilgilenen şirketlerde operasyonel bir işlevdir.
Tedarik istemek nedir?
Genel olarak tedarik, ihale ya da rekabet sürecinde teklif vermek için dış kaynaklardan mal veya hizmet bulma ve kabul etme sürecidir.
Tedarik aşaması, sipariş verildikten sonra ürünün temin edilme süresidir. Bu süre, sipariş edilen ürünün temin edildiği aşamayı gösterir.
Neden tedarik zinciri?
İşte, tüm detaylar. Tedarik zinciri yönetimi, stok maliyetleri ile planlama ve faaliyet harcamalarını azaltmayı, müşteri hizmetlerini geliştirmeyi, karar alma süreçlerini kısalttığı ve tüm bunların doğal sonucu olarak da rekabet gücünü ortaya çıkardığı için çok önemlidir.
Tedarik süreçleri nelerdir?
Temel tedarik zinciri yönetim süreçleri arasında satış ve operasyon planlama, talep ve sipariş yönetimi, stratejik iş planlaması, üretim, stok yönetimi, depo yönetimi ve sevkiyat yer almaktadır.
Tedarik siparişi ne kadar sürer?
Ortalama tedarik sürecimiz tedarikçi firma veya yayınevine göre değişmekle beraber 2-7 iş günüdür.
Tedarik zinciri yönetiminin amacı nedir?
Tedarik zinciri yönetiminin farklı temel amaçları vardır. Lojistik süreçlerin düzenlenmesi, tüm tedarik süreçlerinin sürekli olarak iyileştirilmesi, satın alımda rekabetçiliğin artırılması, talep ve tedariğin dengede tutulması bu temel amaçlar arasında sayılabilir.
Tedarik Zinciri Yönetimi'nde Karşılaşılabilecek 8 Risk