Editör
Efsanevi Üye
Taze fasulye nasıl doğranır?
Taze fasulyeyi rahat şekilde ayıklamak için çalışma ortamınızı düzenleyebilirsiniz. Bu süreçte ihtiyacınız olacak malzemelerden biri şüphesiz meyve bıçağıdır. Meyve bıçağı ile kırma ve dilimleme işlemlerini kolayca halledebilirsiniz. Patates ya da salatalık soyma aparatını da yanınızda bulundurmayı ihmal etmeyin.
En güzel taze fasulye nasıl yapılır?
En güzel taze fasulye nasıl yapılır?
Yeşil fasulye yemeği için öncelikle zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından salça, doğranmış domatesler ve baharatları da ekleyip bir iki dakika kavuralım. Yıkayıp ortadan ikiye kestiğimiz ve dilimlediğimiz fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
Fasulye nasıl soyulur?
Neredeyse 1 Yıl Boyunca Taze ve Yeşil Kalacaklar: Taze Fasulye Nasıl Ayıklanır ve Saklanır?
- 1. adım: Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp uç kısımlarını kesin.
- 2. adım: Kılçıklarını temizlemek için sebze soyacağı kullanın.
- 3. adım: Taze fasulyelerinizi dondurucuda saklayabilmek için öncelikle güzelce yıkayıp kurulayın.
Kılçıksız fasulye hangisi?
Kılçıksız fasulye hangisi?
Sırık fasulye çeş ve açık tarlada ilkbahar ve sonbahar ekimleri için ızlı büyüyen erkenci ve çok verimli bir çeşittir. Koyu yeşil renkli ve kılcıksız baklaları 18-20 cm. uzunluğunda üstten basık ve yuvarlaktır. Dane rengi beyazdır.
Ayşe kadın fasulye de kılçık var mı?
kılçık, daha ziyadesiyle karta kaçmakta olan fasulyelerde bulunur. ayrıca yemek yapan kişinin mahareti ve titizliği o kişinin pişirdiği (bkz: ayşe kadın fasulye) üzerinde kılçık namına bir oluşuma rastlanmaması ile de ölçülebilir.
En güzel zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır?
En güzel zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır?
Domatesleri rendeleyin. Fasulyeleri de ayıklayarak bir köşeye alın.5 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğradığınız 1 adet büyük boy kuru soğan ve 2 diş doğranmış sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. 600 gram doğranmış taze fasulyeyi de ekleyerek kavurma işlemini sürdürün.