Editör
Efsanevi Üye
Tavşanlar neden durgun olur?
Çoğu zamanını hareketsiz geçirir. Bu belirtiler açıkca tavşanınızın ishal olduğu anlamına gelir. Veteriner hekime götürüp muayene ettirmenizde fayda vardır.
Tavşanlar tıraş olur mu?
Tavşanlar tıraş olur mu?
Köpeklerde ve kedilerde olduğu gibi tavşanlar da tabi ki tıraş edilir. Tavşan traşı için zaman da oldukça önemli olmaktadır. Kış ve yaz ayları göz önünde bulundurularak ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde tıraş işlemi yapılması onlar için oldukça iyi olacaktır.
Tavşan kulaklarından tutulur mu?
Bilinenin aksine tavşanlar kulaklarından tutularak kaldırılmamalıdır. Bu durum çok sık yapılan bir yanlıştır, tavşana zarar verebilirsiniz.
Tavşan idrarı neden kırmızı olur?
Tavşan idrarı neden kırmızı olur?
Gördüğümüz gibi, çoğunlukla kırmızı idrar kan değildir. Pigment tavşan sisteminden çıkarıldıktan sonra kırmızı idrar genellikle soluk sarı renge döner. Bu, rahatsız edici pigment / bitki materyalinin miktarına ve düzenliliğine bağlı olarak birkaç günden birkaç haftaya kadar değişebilir.
Tavşan traşı nerede yapılır?
Kediler ve köpekler için genel olarak yapılan tıraş işlemi tavşan traşı olarak da pet kuaför merkezlerinde yapılmaktadır.
Tavşan bahçede yaşar mı?
Tavşan bahçede yaşar mı?
Hem evde hem de dışarıda yetişebilen bu evcil hayvanlar toprak altındaki oyuklarda ve ağaç kovuklarında yaşarlar. Ayrıca çalıların aralarında, uzun ve sık otlukların bulunduğu alanlarda, kazdıkları yuvaların içinde yaşamlarını sürerler.
Tavşanlar strese girerse ne olur?
Çok Çabuk Strese Girerler O tavşanı orada kaybettiniz siz. Üstelik stres yaptıkça daha çok sağa sola işerler. Yeterince sabırlı değilseniz tavşan almayın, "Ben bağırmıyorum benim ses tonum böyle." diyorsanız tavşan almayı hiç düşünmeyin bile.
Tavşanlar ne renk işer?
Tavşanlar ne renk işer?
Tavşanlarda normalde sarı olan idrar bazen turuncu, kahverengi, pembe, portakal rengi hatta kırmızı bile olabilir. Bu renk değişikliği ya, yediği gıdaların pigmentleri ile alakalı bir durumdur ya da idrar yolunda taş oluşumuna bağlı bir problem olabilir.