- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Taşşaklar neden büyür?
Fıtık veya hidrosel: Büyümüş bir testisin en yaygın nedenleridir. Hidrosel, doğum esnasındaki erkek bebeklerin yaklaşık 'unda mevcut olan sıvı kesecikleridir. Erişkin yaşta da hidrosel görülebilir. Genellikle travma, varikosel operasyonu veya enfeksiyon sonrası hidrosel oluşur.
Testiste kitle oldugunu nasil anlariz?
Testiste kitle oldugunu nasil anlariz?
Testis kanserinin belirtileri En yaygın belirti testis içinde hissedilen genellikle ağrısız bir şişliktir. Şişlik serttir. Skrotumda ağırlık hissi olabilir. Skrotumda aniden sıvı toplanması da diğer bir belirti olabilir.
Epididimde kanser olur mu?
Epididim kanseri testis üzerinde bulunan ve epididim dediğimiz görevi testiste yapılan sperm hücrelerinin gelişiminin bir kısmının tamamlandığı ve dışarıya atımı için geçmek ve beklemek zorunda olduğu bölgenin hastalığıdır. Epididimin kötü huylu tümörleri oldukça nadir görülür.
Testis torbası neden büzülür?
Testis torbası neden büzülür?
Testisler çalışabilmek için 34 °C ısıya ihtiyacı vardır, o nedenle dışarıdaki ısıya bağlı olarak testis torbası ya büzülür ya da büyür.
Kitlenin kanser olduğu nasıl anlaşılır?
Meme kanseri belirtileri arasında en belirgini memede ele gelen kitledir. Ele gelen kitle meme dışında koltuk altında da olabilir. Eğer kitle büyümüş ise meme ucunun içeri doğru çekilmesi de meme kanseri belirtilerindendir. Çok nadir görülse de meme ucundan kanlı ya da kansız akıntı da meme kanserini işaret edebilir.
Testis tümörü belirtileri nedir?
Testis tümörü belirtileri nedir?
Testis kanserinin yaygın olarak görülen belirtileri aşağıda sıralanmıştır:
- Testiste kitle oluşumu ya da şişlik.
- Testiste sıvı birikmesi.
- Testislerin farklı boyutta olması
- Alt karın, kasık ve testis bölgesinde ağrı
- Testis bölgesinde rahatsızlık hissi.
- Metastaz durumunda sırt ağrısı, nefes darlığı, göğüs ağrısı
Epididim kisti kansere dönüşür mu?
Epididim kisti genellikle iyi huyludur ve herhangi bir ağrıya neden olmaz. Yaygın görülen bir durum olan epididim kisti genellikle ağrıya neden olmamaktadır. Spermatosel olarak da bilinen epididim kisti iyi huylu olması nedeniyle bu durumu yaşayan erkeklerin endişe ettiği şekilde kansere dönüşmemektedir.
Epididim kisti tehlikeli mıdır?
Epididim kisti tehlikeli mıdır?
Epididim kistlerinin nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Hayatı tehdit eden ve ciddi komplikasyonnları olan bir hastalık değildir. Ancak hastalar eğer skrotumlarında kitle hissederlerse testis kanseri ve fıtık gibi durumları ekarte etmek için mutlaka bir hekime başvurmalıdırlar.