Modoratör
Efsanevi Üye
Taşınırlar nelerdir?
Yapılış amacı önemli olmaksızın, herhangi bir bozulma meydana gelmeden taşınabilen tüm yapılar taşınır mal olarak ifade edilir. Ayrıca, başka bir yerde imal edilse bile farklı bir taşınmaz mala monte edilen yapılar da taşınır mal tanımına uygundur.
Tüketim malzemesi çıkışı nasıl yapılır?
Tüketim malzemesi çıkışı nasıl yapılır?
Tüketim malzemelerine ihtiyaç duyan birim yetkilisi tarafından "Taşınır İstek Belgesi" düzenlenerek Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine verilir. Tüketim malzemeleri Taşınır İstek Belgesi karşılığında düzenlenecek Taşınır İşlem Fişiyle çıkış kaydedilir.
KBS tüketim malzemesi Çikişi nasıl yapılır?
Tüketim malzemelerinin çıkıĢı için Kayıttan DüĢme iĢlem seçeneği kullanılmayacaktır. Taşınır Talepleri menüsünden TaĢınır Ġstek Belgesi OluĢtur alt menüsüne tıklandığında ambar mevcutlarını gösteren malzeme listesi penceresi açılır. yetkilisinin kendisi adına veya tesis için talepte bulunabilmektedir.
Tüketim Malzemeleri dönem çıkış raporu nedir?
Tüketim Malzemeleri dönem çıkış raporu nedir?
Tüketim Malzemeleri Dönem Çıkış Raporu Taşınır Mal Yönetmeliğinin, harcama birimlerince üçer aylık dönemler itibarıyla tüketim malzemelerine ilişkin listenin muhasebe birimine verilmesi gerekmektedir. Bu menüde bu hüküm doğrultusunda dönemsel raporlar alınabilmektedir.
TKYS yılsonu işlemleri nasıl yapılır?
ADIM ADIM YIL SONU ĠġLEMLERĠ 1) Sayım Tutanağı oluşturulur. 2) Sayım fazlası ve/veya sayım noksanı varsa TİFleri oluşturulur. 3) TKYS- Muhasebe karşılaştırma tablosu ile kontroller yapılır. 4) Hesap eşitlikleri sağlandıktan sonra Yıl sonu işlemlerini bitir butonuna basılır.
Taşınır sayımı nasıl yapılır?
Taşınır sayımı nasıl yapılır?
Taşınır Demirbaş sayımı Müdürlüğümüzün tüm üniteleri gezilerek tespit edilir. Sayım bitince taşınırlardan yıl içinde çıkan, giren ve hurdaya ayrılan varsa bunların bir önceki yıl hesabı ile karşılaştırılarak; -Sayım Tutanağı, Sayım ve Döküm Cetveli, Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetveli hazırlanır.
Yıl sonu TDK da yer alır mı?
Yazım açısından ele alındığı zaman bu sözcük grubu, 'Yıl sonu' şeklinde ayrı biçimde yazılmaktadır. Genelde günlük yaşamda bu kelime yılsonu olarak bitişik ve yanlış kullanılmaktadır.
Taşınır mal Komisyonu kimlerden oluşur?
Taşınır mal Komisyonu kimlerden oluşur?
Harcama Yetkilisince kendisinin veya görevlendireceği bir kişinin başkanlığında Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisinin de bulunduğu en az üç kişiden oluşan sayım komisyonu kurulur.
Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı kimler imzalar?
Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı, tespit komisyonu üyeleri tarafından imzalanır, harcama yetkilisi tarafından onaylanır. İmha işlemi, birimde komisyon veya komisyon gözetiminde uzman kişiler tarafından yapılır.
Dayanıklı taşınırlar ne demek?
Dayanıklı taşınırlar ne demek?
yeni taşınır mal yönetmeliğine göre kamu kurum ve kuruluşlarının envanterlerine kayıtlı eski deyimle demirbaş ta denilen ve uzun süre ve defalarca kullanılabilen malzemelerdir.
Taşınır işlem fişi kimler tarafından hazırlanır?
MADDE 16 – (1) Kanunun 40 ıncı maddesi ile diğer mevzuat çerçevesinde bağış ve yardım olarak edinilen taşınırlar teslim alındığında, taşınır kayıt yetkilisi tarafından Taşınır İşlem Fişi düzenlenerek kayıtlara alınır.
TKYS demirbaş düşümü nasıl yapılır?
TKYS demirbaş düşümü nasıl yapılır?
Kayıttan düşme işlemleri Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı ile yapılmaktadır. "Taşınır Mal İşlemleri">"Çıkış İşlemi">"Kayıttan düşme" bölümüne tıklanır. "TĠF Tipini Seçiniz" kombosunda işlem türüne göre seçim yapılır.
Taşınır kayıt kontrol yetkilisi işçi olur mu?
Taşınır KK Yetkilisi memur olmak zorunda mıdır? Evet ancak işçi veya diğer statüdeki personelin olmasında bir engel yoktur. Hizmet alımıyla istihdam edilen personel TKKY olamaz.
Dayanıklı taşınırlar listesi nasıl alınır?
Dayanıklı taşınırlar listesi nasıl alınır?
İlgili kişinin isminin ilk 3 harfi yazıldığında isimleri aynı harflerle başlayan kişileri süzerek listeler. o İlgili kişinin ismi çıkmıyorsa, "Tanımlar" >"Kişi Tanımlaması" menüsünden kişi tanımlaması yapılabilir. o Kişi seçimi de yapıldıktan sonra "Taşınır Teslim Belgesi Listesi" butonuna tıklanır.