Editör
Efsanevi Üye
Tasarım beceri atölyelerinde ne yapılır?
Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA), uygulamalı eğitimin ön planda olduğu, deneyimi temel alan bir eğitim yaklaşımıdır. TBA'lar, çocukların derslerde edindikleri bilgileri hayatla ilişkilendirmelerine, bu bilgileri pratik uygulamalara ve yaratıcı ürünlere dönüştürmelerine imkân sağlayan fiziksel alanlardır..
Tasarım ve beceri atölyesi nasıl olmalı?
Tasarım ve beceri atölyesi nasıl olmalı?
Bu atölyelerdeki etkinlikler bilim, sanat, spor ve kültür odaklı yapılandırılacaktır. Çocuklar soru çözme, konu anlatımı gibi bir eğitim anlayışından üretimi, yapmayı, etkileşimi, derinleşmeyi öne çıkaran bir müfredat anlayışına yönelecektir.
Atölye Etkinlikleri nedir?
Atölyedeki etkinlikler ile çocukların; bilimsel düşünme, gözlem yapma, neden-sonuç ilişkisi kurma, problem çözme becerilerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Atölye çalışmaları nelerdir?
Atölye çalışmaları nelerdir?
Atölye çalışmaları tümüyle uygulamaya dönüktür. Atölye çalışmalarının 1/3'ü bilgi paylaşımı, 2/3'ü ise pratik uygulamalara ayrılmıştır. Atölye çalışmalarında sınırsız bir bilgi ve deneyim paylaşımı esastır. Bugüne kadar 104 sektörde 370 firmada verilen danışmanlık ve eğitim bilgileri paylaşılır.
Atölye çeşitleri nelerdir?
Öğrencilerin düşünmeye, tasarlamaya ve üretmeye zaman ayırabileceği yerler şeklinde inşa edilecek olan Tasarım-Beceri Atölyeleri;
- Ahşap ve Metal Atölyesi.
- Drama ve Eleştirel Düşünce Atölyesi.
- STEM- ( Fe Te MM ) Atölyesi (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik)
- Görsel Sanatlar Atölyesi.
- Müzik Atölyesi.
Sanat atölyelerinde neler olur?
Sanat atölyelerinde neler olur?
Sanat ve Etkinlik Atölyelerinde Yer Alan Etkinlikler Son yılların gözdesi terrarium, kupa boyama, origami, farklı şekillerde mis gibi kokan şekilli kurabiyeler, kartondan hayvanlar, sosis balon, seramik ya da heykel yapımı yapılan etkinlerden bazılarıdır.
Metal atölyesi nedir?
Bu atölyede metal ve ahşap malzemeler tanınarak ve işlenerek diğer atölyelerdeki çalışmaları tamamlayıcı tasarımlar yapılabilmektedir. Öğrenciler ahşap ve metal malzemeler ile ahşabın doğallığını, metalin dayanıklılığı ile birleştirip tasarımlar yaparak yaratıcılık becerilerini geliştirirler.
Geri Dönüşüm Atölyesi nedir?
Geri Dönüşüm Atölyesi nedir?
Geri Dönüşüm Atölyesinde, ayrı toplanan ahşap, metal, plastik, lastik vb. çıkan atıklardan sıfır atık kutuları, ofis mobilyaları masa, koltuk, sandalye, dolap, raflar, çocuk oyun parkı malzemeleri, kedi, köpek ve kuş evleri gibi ürünler üretilmektedir.
Atölye yapmak ne demek?
İngilizce "workshop" kelimesinin sözlükteki karşılığına baktığımızda iki anlamı var: Birincisi el işlerinin, hafif-küçük üretimlerin yapıldığı küçük çalışma yeri, ikincisi ise sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen, katılımcılar arası bilgi paylaşımına ve etkileşime dayalı eğitim semineri veya bir dizi toplantı. …