Editör
Efsanevi Üye
Taş çorbasının anlamı nedir?
yemek yapmak anlamında kullanılan bir deyimdir. bu deyim eski zamanlarda yemek yapmak için herhangi bir malzeme alamayacak kadar fakir olan kimselerin sadece su ve taş kaynatarak hayali bir çorba yapmasından türemiştir. "moloz kaynatmak" olarak da kullanılır.
Tas corbasi kimin eseri?
Tas corbasi kimin eseri?
Taş Çorbası – Judith Malika Liberman | kitapyurdu.com.
Ölü Ekmeği Maral kimin eseri?
Ölü Ekmeği Maral kimin eseri?
Ölü Ekmeği Kitap Açıklaması Dursun Akçam'ın ÖLÜ EKMEĞİ'nde topladığı öykülerin ilk baskısı yazın çevrelerinde olumlu yankılar yaptı. Rusça'ya, Bulgarca'ya çevrildi. Ancak yazarın uzun yıllar Türkiye'ye dönememesi nedeniyle, öteki yapıtları gibi Ölü Ekmeği'nin de yeni baskısı yapılmamıştı.
Önce hayal kitap kaç sayfa?
Önce Hayal
Çizer: | Zeynep Özatalay
Yayın Tarihi: | 11.12.2019
ISBN: | 9786052079775
Dil: | TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: | 40
Ölü Ekmeği kime ait?
Ölü Ekmeği kime ait?
Analarımız kimin eseri?
Analarımız kimin eseri?
Dursun Akçam'ın ilk yazısı "Köy Notları" adıyla 1952'de Varlık dergisinde çıktı. Ama asıl adını, Milliyet gazetesinin "Bir Memleket Gerçeği" konulu röportaj yarışmasında "Analarımız" başlıklı röportajıyla Karacan Armağanı Birinciliği'ni kazanarak (1962) duyurdu.
Ölü Ekmeği hangi ilde çekildi?
ÖLÜ EKMEĞİ VARNA'DA ÖDÜL ALDI! Bulgaristan'ın Varna şehrinde düzenlenen uluslararası film festivali ana yarışma seçkisi içinde yer alan Ardahanlı Sinema Yönetmeni Reis Çelik'in Ardahanlı Yazar Dursun Akçam'ın kitabı 'Ölü Ekmeği' adlı kitabında esinlenip, çektiği son filmi ÖLÜ EKMEĞİ (Food ForA Funeral) ödülle döndü.
Faik Baysal Hangi akım?
Faik Baysal Hangi akım?
Henüz köy-kent kavramlarının edebiyatımızda tartışılmadığı bir ortamda, toplumcu bir bakışla yalın gerçekçilik savının roman ve öyküde nasıl biçim alabileceğini gösterebilen bir kuşağın yazarıdır, Baysal.
Köyden indim şehire kimin kitabı?
Köyden indim şehire kimin kitabı?
Yayınevimiz Dursun Akçam'ın iki kitabını, Köyden İndim Şehire ile Kafkas Kızı'nı birlikte okura sunuyor. Köy yaşamı ile şehir yaşamının karşıtlığını, uyuşmazlığını öyküleştiren Akçam, toplumsal bir sorunu gündeme getirerek, şehirlinin köylüğü küçümseyişini de ironik bir dille anlatıyor.
Ölü Ekmeği kimin?
Ölü Ekmeği kaç saat?
Ölü Ekmeği kaç saat?
Her filme tolerans gösterebilsem de bu filme 30 dakika zor dayanabildim.
Faik Baysal toplumcu gerçekçi mi?
Faik Baysal toplumcu gerçekçi mi?
Sarduvan kimin eseridir?
Sarduvan – Faik Baysal | kitapyurdu.com.
Dağların Sultanı kim yazdı?
Dağların Sultanı kim yazdı?
Dursun AkçamDağların sultanı / Yazarı
Köyden sesler kimin eseri?
Köyden sesler kimin eseri?
Kişilikleri çok canlı anlatır. Çok da iyi bir gözlemcidir, Dursun Akçam Almanya'daki Türkleri en iyi yansıtan yazar olmuştur". Haley adlı öyküsüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali Sanat Ödülü'nü (1975), Kanlıderenin Kurtları kitabıyla 1976 TDK Roman Ödülü'nü kazandı.