T
theking
Tarsus Gevreği Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
5-6 su bardağı un
Üzerine;
4 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı su
2-3 su bardağı kavrulmuş susam
Su bardağı ölçüsü 200 ml Çay bardağı ölçüsü 120 ml
Tarsus Gevreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle susam kavrulur. Geniş bir kabın içine alınan oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine tahin, su, sıvı yağ, pudra şekeri, kabartma tozu eklenir.
Un miktarı, 5 su bardağından sonra kontrollü bir şekilde eklenir. Ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir.
Hamur biraz dinlendikten sonra 2 ya da 3 bezeye bölünür. Tezgahta açılır, bardakla yuvarlaklar kesilir.
Önce pekmez ve suyu karıştırdığımız kaseye batırılır, arkalı önlü ıslanan hamur sonra da kavrulmuş susamın olduğu kaseye her tarafına susam bulanacak şekilde batırılır ve tepsiye dizilir.
180 derecede ısınmış fırında pişirilir ve servis edilir (Ben yarım ölçü yaptım. 20'den fazla gevrek çıktı) Afiyet olsun.
Tarsus Gevreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
5-6 su bardağı un
Üzerine;
4 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı su
2-3 su bardağı kavrulmuş susam
Su bardağı ölçüsü 200 ml Çay bardağı ölçüsü 120 ml
Tarsus Gevreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle susam kavrulur. Geniş bir kabın içine alınan oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine tahin, su, sıvı yağ, pudra şekeri, kabartma tozu eklenir.
Un miktarı, 5 su bardağından sonra kontrollü bir şekilde eklenir. Ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir.
Hamur biraz dinlendikten sonra 2 ya da 3 bezeye bölünür. Tezgahta açılır, bardakla yuvarlaklar kesilir.
Önce pekmez ve suyu karıştırdığımız kaseye batırılır, arkalı önlü ıslanan hamur sonra da kavrulmuş susamın olduğu kaseye her tarafına susam bulanacak şekilde batırılır ve tepsiye dizilir.
180 derecede ısınmış fırında pişirilir ve servis edilir (Ben yarım ölçü yaptım. 20'den fazla gevrek çıktı) Afiyet olsun.
Tarsus Gevreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı