Editör
Efsanevi Üye
Tarihin amacı ne?
Yani tarihin asıl amacı geçmişte yaşanmış ne varsa günümüze aktarmaktır. Bu yüzden tarih bilimi diğer bilimlere göre daha önemli ve gerekli bir bilimdir. Tarih olmadan geçmiş hakkında bilgi edinme şansımız olmaz. Geçmiş ile ilgili bilmek istenilen her şey tarihin çalışma alanları içerisinde yer alır.
Tarih dersi neden sevilmiyor?
Tarih dersi neden sevilmiyor?
kahramanlıklarla, destanlarla , şan ve şerefle dolu tarihimizin okullarda bir çok öğrenci tarafından sevilmemesi çok üzücüdür. bunun nedeni ezberci bir eğitim anlayışımızın olması, konu anlatan eğitimcilerin ve dersi dinliyen öğrencilerin tarih konularına yeterince vakıf olamaması ve o tarihin cereyan ettiği olaya …
Tarih dersi ne anlatır?
Mimoğlu (1955)'na göre; tarih, insanoğlunun hayat akışına ait hadiseleri zaman, yer, isim bildirerek, özellikle bunların meydana gelişiyle, yok oluşlarını objektif sebep ve kanunları açıklayarak anlatan bilim dalıdır.
Tarih öğretimi nedir?
Tarih öğretimi nedir?
Tarih Öğretiminin Amacı Nedir? Halk içinde ortak bir tarih algısı oluşturma gereksinimi moderndir. Ortak bir tarih algısı oluşturmak ise sistemli olarak en verimli biçimde tarih dersinin zorunlu eğitime konulması ile gerçekleşmiştir.
Iyi bir tarih öğretmeni nasıl olmalı?
Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Tarih Öğretmenliği Bölümü'nü okumak. Tarihe ilgi duymak. İyi bir öğretici olmak….Tarih Öğretmeni olabilmek için kişinin şu özelliklere sahip olması gerekir:
- İyi bir öğretici olmak.
- İletişim becerilerinde gelişmiş olmak.
- Tarihe ve sanata ilgili olmak.
- Çocuklar ile iyi anlaşmak.
Tarih dersinde ne işlenir?
Tarih dersinde ne işlenir?
Tarihin tanımı, önemi, diğer bilim dallarıyla ilişkisi, tarih yazıcılığı, tarihi olayların değerlendirilmesi ve yazılmasında dikkat edilmesi gereken metodik hususlar kavratılarak, tarihle ilgili yazılı ve sözlü eserlerin incelenmesi.
Bir öğretmen neden tarih bilmeli?
Türk Eğitim Tarihi dersi ile öğretmen adayları eğitim ve öğretim ile ilgili gelişmeleri, eğitimsel fikirlerle uygulamaları ve eğitim kurumlarını tarihî bir düzlemde öğrenme fırsatı elde edebilmektedirler.