- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Tanımlamalardan yararlanma nedir?
Bir kavram veya varlığın ne olduğunun açıklanmasına tanımlama denir. Genelde açıklayıcı ve tartışmacı anlatım tekniklerinde tanımlamadan yararlanılır. Varlık ya da kavramın okuyucunun zihninde daha belirginleşmesi amaçlanır. Tanım, "Bu nedir?" sorusuna cevap verir.
Düşünceyi Geliştirme yolarından karşılaştırmanın belirgin özellikleri nelerdir?
Karşılaştırma: Birden fazla kavram arasında hem benzerlik hem de farklılıkları belirtmek amacıyla karşılaştırma yönteminden faydalanılır. Çoğunlukla tartışmacı ve açıklayıcı anlatım türünde tercih edilir. Bu yöntem genellikle varlıkların, kavramların farklı ya da ortak yönleri belirtmek amacıyla tercih edilir.
Düşünceyi Geliştirme Yolları tanık gösterme ne demek?
Düşünceyi geliştirme yollarından biri olan "tanık gösterme", bir düşünceyi daha inandırıcı hâle getirmek veya ortaya atılan fikirlerin kaliteli fikir adamları tarafından da benimsendiğini göstermek amacıyla kullanılır.
Alıntılardan yararlanmak ne demek?
Bir düşünceyi savunmak, doğruluğunu kanıtlamak için aynı görüşü paylaşan, destekleyen bir kişinin -kimi zaman karşıt görüşün yanlısı bir kişi de olabilir- yazılarından veya konuşmalarından alıntı yapmaktır.
Istatistiklerden yararlanma ne demek?
Istatistikten yararlanma ne demek? Anlatılanları kanıtlamak için yapılan ANKET, SINAV, ARAŞTIRMA SONUÇLARI (istatistiksel veriler) SAYILARLA veriliyorsa o paragrafta sayısal verilerden yararlanma kullanılmış demektir. Sayıların kullanılmasının nedeni, sayıların her zaman daha İNANDIRICI olmasındandır.
Düşünceyi Geliştirme Yolları tartışma nedir?
Yazarın kendi doğrularına okuyucuyu inandırmak, onu kendi gibi düşündürmek için kullandığı anlatım tekniğine tartışma denir. Amaç kendi düşüncesini savunmak, varsa yanlış düşünceyi çürütmek olduğundan yazar, düşüncelerini sanki karşısında okuyucu varmış da onunla konuşuyormuş gibi ele alır.
Düşünceyi Geliştirme Yolları Nelerdir Kısaca örnekler?
Düşünceyi geliştirme yolları şunlardır:
Tanık gösterme özellikleri nedir?
Yazar, bazen yazısında savunduğu tezin doğruluğunu kanıtlamak için o konu hakkında söz sahibi ve kendisiyle aynı düşüncede olan bir uzmanın görüşüne yer verir. Bu anlatım yoluna tanık gösterme denir. Tanıklığına başvurulan ve sözlerinden alıntı yapılan kişi, yetkin ve alanında söz sahibi olmalıdır.
Tanımlama bir kavram ve ya varlığın ne olduğunun açıklanmasına denilmektedir. Özellikle de bir cümle ve ya paragraf içinde kelime ya da cümlelerin daha iyi anlaşılabilmesi için tanımlama yapılması önemlidir. Buna göre bir kelimeye "Nedir?" sorusu yöneltildiği takdirde cevap tanımlamadır.
1) Benzerliklerden Yararlanma: Varlık ya da kavramların yalnız benzeyen yönleri ele alınarak karşılaştırma yapılır.
Tartışma anlatım ne demek?
Tartışmacı anlatım herhangi bir konu hakkında okuyucuyu veya dinleyiciyi bilgilendirmek ve bilgilendirirken kendi fikrini bir sav olarak karşıdakine kabul ettirmek amacı güden bir anlatım şeklidir. Türk Edebiyatında bu anlatım türüne örnek pek çok eser görülmektedir.