T
theking
Tahinli Baklava Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı şeker
1 paket baklava yufkası
100 gram öğütülmüş ceviz
50 gram tereyağı
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tahinli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derince bir kaba tahin ve sıvı yağı alıp karıştırın.
Baklava yufkasından 3/4 yaprak üst üste koyup en üst kısma fırça yardımı ile tahin sürelim üzerine toz şeker serpiştirin.
Bir tatlı kaşığı kadar sonra ceviz serpiştirin.
Sonra yufkanın bir ucundan yuvarlak olmayacak biçimde rulo yapalım.
En üstüne tekrar tahin karışımın dan sürüp orta kalınlıkta dilimlere ayıralım tabanını sıvı yağı ile yağlanmış fırın tepsisine yada borcama sıra sıra dizelim. Bu süreci yufkalar bitinceye kadar yapalım.
Yufka sarma süreci bitince kalan tahin karışımını tekrar en üst kısma sürelim tekrar şeker serpiştirelim ve tereyağından ufak modüller halinde gelişi hoş koyalım.
Önceden ısıtılmış fırında (180 derecede) denetimli bir formda pişirelim. Yaklaşık 15/20 dakika kadar.
Pişirme süreci biten baklavayı fırından çıkartıp birinci sıcağı geçince servis edebiliriz. Tahinli baklava olmuştur afiyet olsun.
Kanalıma abone olup beni desteklerseniz çok sevinirim.
Not bildik baklavaya farklı bir yorum katmak istedim sonuç nitekim olağanüstü şerbetli olmadığı için hafif bir tatlı katman ortalarına dilerseniz fazla şeker koyabilirsiniz.
Raf ömrü ağzı kapalı bir iki hafta.
Servis önerisi 3/4 kişilik.
Tahinli Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı şeker
1 paket baklava yufkası
100 gram öğütülmüş ceviz
50 gram tereyağı
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tahinli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derince bir kaba tahin ve sıvı yağı alıp karıştırın.
Baklava yufkasından 3/4 yaprak üst üste koyup en üst kısma fırça yardımı ile tahin sürelim üzerine toz şeker serpiştirin.
Bir tatlı kaşığı kadar sonra ceviz serpiştirin.
Sonra yufkanın bir ucundan yuvarlak olmayacak biçimde rulo yapalım.
En üstüne tekrar tahin karışımın dan sürüp orta kalınlıkta dilimlere ayıralım tabanını sıvı yağı ile yağlanmış fırın tepsisine yada borcama sıra sıra dizelim. Bu süreci yufkalar bitinceye kadar yapalım.
Yufka sarma süreci bitince kalan tahin karışımını tekrar en üst kısma sürelim tekrar şeker serpiştirelim ve tereyağından ufak modüller halinde gelişi hoş koyalım.
Önceden ısıtılmış fırında (180 derecede) denetimli bir formda pişirelim. Yaklaşık 15/20 dakika kadar.
Pişirme süreci biten baklavayı fırından çıkartıp birinci sıcağı geçince servis edebiliriz. Tahinli baklava olmuştur afiyet olsun.
Kanalıma abone olup beni desteklerseniz çok sevinirim.
Not bildik baklavaya farklı bir yorum katmak istedim sonuç nitekim olağanüstü şerbetli olmadığı için hafif bir tatlı katman ortalarına dilerseniz fazla şeker koyabilirsiniz.
Raf ömrü ağzı kapalı bir iki hafta.
Servis önerisi 3/4 kişilik.
Tahinli Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı