Editör
Efsanevi Üye
Sürücü belgesini vermek kimin görevi?
MADDE 13 – (1) Sürücü belgesine ilişkin iş ve işlemleri yürütmeye Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü yetkilidir.
Trafik Polisi Genel kolluk mu?
Trafik Polisi Genel kolluk mu?
Trafik Polisi Devlet yolları ve Belediye sınırlarında bulunan yollarda trafik güvenliğini sağlayan ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan trafik polisleri bir özel kolluk kuvveti görevlisidirler.
2918 sayılı Kanundan hangi bakanlıklar sorumludur?
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik; 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 5 inci maddesi ile İçişleri Bakanlığına verilen görevlerin yürütülmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı birimlerinin yetki ve sorumluluklarını, trafik kuruluşlarının çalışma şekil ve şartları, görevlendirilecek personelin …
Sürücü kurslarını kim denetler?
Sürücü kurslarını kim denetler?
YILDIZ AKTAŞ – Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü kurslarında ehliyet eğitimlerinde denetimi sıkılaştırmak için sınavlarda, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerine de kontrol ve denetim görevi verdi.
Ehliyet sürücü belgesini kim verir?
Sürücü belgesi sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılır ve belge ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilir.
Trafik polisi araba arayabilir mi?
Trafik polisi araba arayabilir mi?
Polisin Araç Arama Yetkisi Kolluk güçleri, durdurdukları kişilerin üzerinde veya araçlarında kaba üst araması ve aracın görünen yerlerine bakabilir. Ancak bu amaçla kişinin üzerinde ki elbisenin çıkarılması veya aracın, dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin açılması istenemez.
Trafikle ilgili kurum ve kuruluşlar nelerdir?
Trafikle İlgili Kurum ve Kuruluşlar
- KARAYOLU GÜVENLİĞİ YÜKSEK KURULU.
- T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü
- JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI Jandarma Teşkilatı Trafik Birimleri.
- T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI.
- T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI.
- T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI – T.C. TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI.
2918 sayılı Karayolları trafik Kanununa göre trafik eğitiminden ve bu alanda yapılan çalışmaların değerlendirilmesinden hangi bakanlıklar sorumludur?
2918 sayılı Karayolları trafik Kanununa göre trafik eğitiminden ve bu alanda yapılan çalışmaların değerlendirilmesinden hangi bakanlıklar sorumludur?
Bu Kanunla ve trafik hizmetleri konusunda diğer kanunlarla verilen görevler; a) İçişleri Bakanlığınca, b) Bu kanunla yetkili kılınan diğer bakanlık, kuruluş ve belediyelerce, İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, Yürütülür.
Sürücü kursları hangi kuruma bağlı?
Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanlığı
Sürücü belgesi hangi kurum tarafından verilir?
Sürücü belgesi hangi kurum tarafından verilir?