Son Konular

Sureklilik fiili ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Süreklilik fiili ne demek?

a) Sürerlik (Süreklilik) Birleşik Fiilleri: "-edurmak, -ekalmak, -egelmek" eylemleri getirilerek yapılır. Eylemin gerçekleşmesindeki sürekliliği ifade ederler. Siz şu yazıyı inceleyedurun biraz sonra ben de size katılırım. O giderken arabanın ardından bakakaldık. (Olumsuz kullanımları yoktur.)
Sürerlik fiili ne örnek?
Siz gidedurun, ben birkaç dakika sonra size yetişirim.

Yaklaşma fiili ne demek?

Yakınlık fiili. -A'lı zarf-fiil biçimindeki bir esas fiille bu esas fiildeki oluş ve kılışın, istenmediği hâlde gerçekleşmesine çok yaklaşıldığı kavramını veren yaz- yardımcı fiilinin birleşmesinden oluşmuş tasvir fiili, düşeyazmak, öleyazmak. yıkılayazmak vb.
Fiil zamanları nelerdir?
Dilimizde üç temel zaman (şimdiki, gelecek, geçmiş) vardır:
SÜRERLİK FİİLİ, SÜREKLİLİK EYLEMİ, ÖZELLİKLERİ (1) (-A,-E DUR, KAL, GEL) (TÜRKÇE DERSİ KONU ANLATIM) Eylemin bitmediğini, belirli bir süre sürdüğünü, devam ettiğini anlatır. "-edurmak, -ekalmak, -egelmek" eylemleri getirilerek yapılır. Eylemin gerçekleşmesindeki sürekliliği ifade ederler.
Tezlik fiili eki nedir?
TEZLİK FİİLİ, ÇABUKLUK FİİLİ, TEZLİK EYLEMİ, ÖZELLİKLERİ (2) (-İ, -Ü,-I, -U VERMEK) (TÜRKÇE DERSİ KONU ANLATIM) Fiilin, işin hemen yaplıverdiğini, çabucak gerçekleştiğini söyler. Cümleye "çabuk olma, önem vermeme vb" anlamlar katar. Fiile "-ver" fiilin eklenerek yapılır.

E yazdım ne demek?

az daha oluyordu anlamında kullanılan, fiillere getirilen bir ek. kulaga hoş gelen bu kullanımdan çok az insan haberdardir. hep –e yazarken vazgeçmişti, vazgeçirilmişti.

Invisible Guest kac dakika?

Amilaz ile nisasta birlesirse ne olur?

1. Konular

1. 1.284.245
  2. Mesajlar

1. 1.670.672
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt