- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Sürekli dağıtım nedir?
Sürekli Teslimat / Dağıtım (Continuous Delivery / Deployment) Sürekli Teslimat Sürekli Entegrasyonun doğal bir uzantısıdır. Sürekli Teslimat, başarılı olan bir yapıyı (build) bir ortama atmanın otomatik bir yoludur. Burada teslimat ile dağıtım arasında küçük bir nüans vardır.
Continuous Integration and Delivery nedir?
CI, yazılım geliştirme değişikliklerini sürekli olarak entegre etmek için otomatikleştirilmiş bir süreçtir. CI süreçleri, kaynak kodun oluşturulmasını, test edilmesini ve doğrulanmasını otomatikleştirir.
Continuous Delivery vs Continuous Deployment nedir?
Continuous Delivery; yeni geliştirmeler yapılan yeni kod paketinin CI sürecinden geçtikten sonra build alınıp deploya hazır hale gelmesini sağlayan aşamadır. Continuous Deployment; hazır hale gelmiş yeni paketi sunuculara kurulmasını sağlayan aşamadır.
CI CD süreci nedir?
CI CD süreci nedir?
CD (Continuous Delivery&Deployment/Sürekli Teslimat&Dağıtım): CI süreci sonrasında oluşan paketlerin ilgili ortamlarda teslim edilmesi/dağıtılması sürecidir. Teslimat daha çok ilgili ekipler tarafından yapılırken dağıtım daha çok sistem tarafından otomatik yapılır.
Continuous Integration ne işe yarar?
Continuous Integration ne işe yarar?
Deploy süreci nedir?
Deploy, yalnızca bir adımdır, ardından değişikliği kullanıcılarınızın bazıları veya hepsi ile paylaşarak ve bunu istediğiniz gibi çalışıp çalışmadığını gözlemlersiniz. Deploy sürecini yazılım yaşam döngüsünün başka bir aşaması olarak ele almak, gözlenebilirlik odaklı geliştirme sağlar.
Continuous Integration Tool nedir?
CI/CD, istediğiniz zaman sürdürülebilir bir şekilde yayınlayabileceğiniz yazılım geliştirme yoludur. "CI/CD", Sürekli Entegrasyon (CI) ve Sürekli Teslimat (CD) uygulamalarının birleşik uygulamalarını ifade eder.
Ci cd nedir ne işe yarar?
Ci araçları nedir?
Ci araçları nedir?
Ci CD nedir Jenkins?
Ci CD nedir Jenkins?
Jenkins, Sürekli Entegrasyon (CI / Continuous Integration) ve Sürekli Dağıtım (CD / Continuous Delivery) amacıyla Java ile yazılmış açık kaynaklı bir otomasyon aracıdır.
Yazılım deploy ne demek?
İngilizce "deploy" kelimesinin Türkçe karşılığı "harekete geçirmek, konuşlandırmak" anlamına gelir. Bilgisayar bilimlerinde bu anlam "yazılımı dağıtmak, yaymak, sahaya yerleştirmek" gibi anlamlara gelir.
Kodu deploy etmek ne demek?
ing/tr. bir kodu yayına almak.
GitLab Pipeline nedir?
GitLab Pipeline CI/CD süreçlerini gitlab-runner adı verilen bir araçla sağlamaktadır. GitLab Runner kendi localinizde, herhangi fiziksel server vaya cloud üzerinde ve bir kubernetes cluster üzerinde bu hizmeti kullanabilirsiniz. Ayrıca Gitlab kendiside shared runnerlar kullanmanıza olanak sağlamaktadır.
GitLab CI CD nedir?
GitLab CI CD nedir?
GitLab CI/CD Mimarisi GitLab'ın bütünleşik çözümlerinden kast, tüm DevOps kültürü için araçlar geliştiriyor olmalarıdır. Ancak GitLab'ın geliştirdiği her araç ayrı bir uygulama olabilmektedir. Bu şekilde bir tasarıma gidilmesinin amacı, harici başka alternatiflerin de GitLab'a entegre edilebilmesine olanak sağlamaktır.
Jenkins nedir nasıl kullanılır?
Jenkins nedir nasıl kullanılır?
Jenkins basit tanım ile, bir yazılım projesinde dinamik olarak gerekli olan yapısal işlemleri otomatize ederek projeyi hızlı, kolaylıkla hata raporlaması ve kolay test edilip hataların fixlenebilmesini sağlayan bir CI(Continous Integration) aracıdır.
GitLab nedir ne işe yarar?
GitLab web tabanlı bir Git depo uygulaması olarak tanımlanabilir. Bu depo servisi sürekli entegrasyon (CI), sürekli teslimat (CD), hata kayıt, kod gözden geçime ve wiki desteğiyle çalışıyor.
DevOps nedir ne işe yarar?
Devops, yazılım geliştiriciler ve BT personeli arasındaki boşluğu kapatmayı sağlayan bir yazılım geliştirme stratejisidir. Devops mühendisi, yazılım geliştirme yaşam döngüsünü anlayan ve dijital boru hatları (CI / CD boru hatları) geliştirmek için çeşitli otomasyon araçlarını tam olarak kullanan kişidir.
DevOps kod yazar mı?
DevOps, bu işlevleriyle, yazılım ile operasyon arasındaki köprüyü kurar. Yazılımcı, kodunu yazdığında, yazılım tek tuş ile derlenir ve geliştirme sunucusunda çalışır hale gelir. Üzerindeki testler otomatik olarak çalışır.
DevOps ne kadar maaş alır?
DevOps ne kadar maaş alır?
Bir DevOps mühendisinin maaş aralığı şöyle; En düşük 3.960 TL, En yüksek 14.550 TL olup ortalama 8.040 TL'ye denk gelmektedir.