Modoratör
Efsanevi Üye
Sürdürülebilir kalkınma nasıl sağlanır?
Sürdürülebilir kalkınma anlayışı, ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişme hedeflerinde ortak paydayı "sürdürülebilirlik" olarak belirlemektedir. Geleceği de sahiplenen bu ortak hedef, herkesin temel ihtiyaçları ile daha iyi bir hayata ilişkin beklentilerinin karşılanmasına imkân vermeye yöneliktir.
Sürdürülebilirlik kavramı nasıl ortaya çıktı?
Sürdürülebilirlik kavramı nasıl ortaya çıktı?
Sürdürülebilirlik kavramı, ilk kez Brundtland Komisyonu olarak adlandırılan ve 1987 yılında " Ortak Geleceğimiz" başlığı ile yayınlanan Birleşmiş Milletler Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu"nun raporunda gündeme getirilerek, önemi vurgulanmıştır. Ancak bu kavramın ortaya çıkışı tamamıyla tesadüf değildir.
Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Nedir?
Sürdürülebilir Kalkınma eğitimi; sürdürülebilir bir gelecek için bireyin tüketim alışkanlıklarını ve bu yönde tutum ve davranış kalıplarını değiştirecek, ileriye dönük ve sistemli düşünme, sürdürülebilir bir gelecek için ortak kararlar alma ve uygulama yeteneklerini geliştirecek bir çerçeve belirler.
Bir ülkenin kalkınması için neler yapılmalı?
Bir ülkenin kalkınması için neler yapılmalı?
NELER YAPILMALI?
- Yurtiçi tasarrufları artırmak.
- Yurtdışı tasarruflardan yararlanmak.
- Doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını teşvik etmek.
- Yatırım kompozisyonunda imalat sanayine öncelik vermek.
- Kapasite kullanım oranını yükseltmek.
Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri nelerdir?
İçindekiler
- 2.1 Amaç 1: Yoksulluğa Son.
- 2.2 Amaç 2: Açlığa Son.
- 2.3 Amaç 3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam.
- 2.4 Amaç 4: Nitelikli Eğitim.
- 2.5 Amaç 5: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği.
- 2.6 Amaç 6: Temiz Su ve Sanitasyon.
- 2.7 Amaç 7: Erişilebilir ve Temiz Enerji.
- 2.8 Amaç 8: İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme.
Sürdürülebilirlik kavramı hangi olaydan sonra ortaya çıkmıştır?
Sürdürülebilirlik kavramı hangi olaydan sonra ortaya çıkmıştır?
İlk kez 1987'de Birleşmiş Milletler'in Brundtland Raporu ismini verdiği raporunda bugünkü anlamıyla yer verilen sürdürülebilirlik kavramı, başlangıçta sürdürülebilir kalkınmayla özdeş bir şekilde kullanılıyor ve "Bugünün gereksinimlerini, gelecek kuşakların gereksinimlerini karşılama yeteneğinden ödün vermeden …
Sürdürülebilirlik kavramı kaç yılında hayatımıza girdi?
Sürdürülebilir kalkınma olarak ortaya çıkan bu kavram da ilk defa 1987 yılında Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu tarafından hazırlanan raporda geçmiştir. Bahsi geçen 1987 yılından itibaren de sürdürülebilirlik kavramı çevre için kullanılışlı hale getirilmiş bir kavram olarak ortaya çıkmıştır.
Sürdürülebilir bir yaşam için neler yapmalıyız?
Sürdürülebilir bir yaşam için neler yapmalıyız?
Daha sürdürülebilir bir yaşam için aşırı kolay 14 öneri
- Çöpe gıdan gıdaları azaltın.
- Suyu kapatın.
- Perdelerinizi kullanın.
- Ampullerinizi değiştirin.
- Çöp gördüğünüz zaman çöpe atın.
- Fişi çekin.
- Toplu satın alın.
- Faturalarınızı internetten ödeyin.