Modoratör
Efsanevi Üye
Sulama Birliği ne demek?
Bu kanunun 1. maddesinde sulama birliklerinin kuruluş amacı; ülkenin su varlık ve kaynaklarının rasyonel kullanımı maksadıyla umumi sulardan faydalanmak üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından inşa edilmiş veya halen inşa edilmekte olan ya da inşa edilmesi planlanan sulama tesislerini gayelerine uygun …
Sulama Birliği ne iş yapar?
a) Görev alanı içerisinde yer alan tesislerin işletme, bakım, onarım, yönetim ve yenileme hizmetlerini usul ve esaslarına uygun olarak yapmak. b) Katılım payını, su kullanım hizmet bedelini ve uygulanan cezaları tahsil etmek. c) Devraldığı tesislerin yatırım bedellerini geri ödemek.
Sulama Birlikleri hangi kanuna tabi?
Sulama Birlikleri hangi kanuna tabi?
(2) Kurulmuş olan sulama birliklerinde 657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan personel, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde Devlet Personel Başkanlığınca tespit edilecek ihtiyaca göre kadroları ile mükteseplerine uygun olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredilir.
Sulama Birliği Başkanı kamu görevlisi mi?
1- Birlik Başkanı kamu personeli arasından görevlendirilir. Kamu personeli niteliği bulunmayanlar, kesinlikle görevlendirilemez. 2- Başkan olarak görevlendirilen kişi, DSİ tarafından teklif edilir.
Sulama Birliği Başkanı maaşı ne kadar?
Birlik Başkanı için Olması gereken brüt huzur hakkı (Aylık) 978,60*3 = 2.935,80.- TL.
Mersin sulama Birliği Başkanı kim?
Mersin sulama Birliği Başkanı kim?
Ersin Akdoğan – Mersin Bölğe Birliği Başkanı – Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği | LinkedIn.
Sulama kooperatifleri nereye bağlı?
Sulama kooperatiflerimiz bölge birliklerimize bağlı. Bölge birliklerimiz de merkez birliğimize bağlı; fakat hiçbirinin birbirine üye olma zorunluluğu yok. Her kooperatif, üyeleri ile birlikte özgür kararlar alır ve uygularlar.
Derme sulama Birliği nerede?
DERME SULAMA BİRLİĞİ – Harita | | Malatya Merkez Malatya , 0422 325 58 81 Bulurum.com.
Ersin Akdogan kimdir?
Ersin Akdogan kimdir?
Ersin Akdoğan İlk ve Ortaokul Konya'da, daha sonra Konya Çumra Meslek lisesini birincilikle bitirmiş, üniversite eğitimini yurt dışında tarım ve ekonomi üzerine lisans yapmış; 5200 sayılı Üretici Birlikleri kuruculuğu,1163 sayılı kooperatifler ve Üst Birlikler kuruculuğu, başkanlığı yapmıştır.
Memur Sulama kooperatif Başkanı olabilir mi?
Devlet Memurları kooperatiflere ortak olabilir mi? Devlet memurları Türk Ticaret Kanununa göre tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar (657 sayılı Kanun Md. 28). Ancak devlet memurları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri haricindeki kooperatiflerde Yönetim Kurulu üyesi olamazlar.
Kooperatif yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?
Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından kooperatif ortakları arasından oylama yoluyla seçilir. Genel Kurulda yönetim kuruluna kooperatif ortakları aday olur. Adaylar tek tek oylanır ve en çok oyu alan yönetim kurulu üye sayısı kadar aday yönetim kuruluna asaleten seçilir.
Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Kimdir?
Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Kimdir?
Birlik yönetim kurulu ve birlik denetim kurulu üyelerine yapılan ödemeler 6172 sayılı sulama birlikleri kanunu ve Battalgazi Sulama Birliği ana statüsünde belirlenen tutarı aşmamaktadır. Birlik Başkanına (2012-2016 Başkanlık Dönemi Cebrail KABADAYI) 2013-2014-2015 yılı Ocak-Aralık döneminde fazla ödeme yapılmıştır.