- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Sufle neden çöker?
Sufleler 150° ısılı fırında pişirilmelidir. Sufle, benmari usulü de pişirilebilir, ancak bu şekilde pişirmek dikkat ister, çünkü sufle pişerken kabarır. Üzeri çok iyi kapatılmazsa kabarmaz. Üzeri iyi kapatılmayan sufle pişerken sönebilir.
Sufle önceden yapılır mı?
Ben olsam çikolatalı karışımı birkaç saat önceden hazırlayıp dolapta bekletir ve yumurta aklarını pişirmeden hemen önce çırpardım eğer suflenin hazırlık aşaması için vaktim dar olacaksa. Suflenizi üzerine sadece pudra şekeri serperek servis edebileceğiniz gibi ortasına bir top dondurma koyarak da servis edebilirsiniz.
Pişmemiş sufle nasıl saklanır?
Bu karışımı hemen pişirmeyecekseniz 4-5 gün buzdolabın da saklayabilirsiniz.. Buzlukta ise 1 yıl saklayabilirsiniz… Unutmayın sufleyi konuklarınıza ikram edeceğiniz servis anından bir 18-20 dakika önce fırına atmalısınız ki 13-15 dakika arasında pişicek ve hemen servis edilecek ..
Fincanda sufle yapılır mı?
1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip karıştırın. 1 su bardağı unu ve 2 kaşık kakaoyu ekleyin. Ve son olarak yarım paket kabartma tozunu ekleyin. Isıya dayanıklı kaplara veya porselen fincanları yağlayıp kek harcından dökün.
Yalancı sufle Nasıl Yapılır?
Yalancı Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır (eğer iyice çırparsanız yumurta kokusu olmaz).
- Mikrodalga fırında 1-1, 5 dakika en yüksek watta pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra keki ortandan kesip kaşık yardımı ile oyun ve erittiğimiz çikolata sosunu ekleyin.
Sufle buzdolabında bekletilir mi?
Sufle sıcak olarak tüketilmelidir. Fırından çıkar çıkmaz servis yapmak gerekir. Bekleyen sufle söner. Soğuduktan sonra ısıtmanız da mümkün olmaz.
Sufle tekniği de aslında basitçe şöyle: İçine hava kabarcıkları hapsedilip sertleştirilmiş yumurta beyazı içine sos, krema veya benzeri şeyler katılarak oluşturulan karışımın özel "ramekin" kapların içinde fırında pişirilmesi.
Pişmemiş sufle dolapta nasıl saklanır?