Editör
Efsanevi Üye
Subseroza ne demek?
Musküler mukozanın altında yer alan sert bağ dokusu (submukoza). Kalın bir kas tabakası (muskularispropria). En dışta ince bir bağ dokusu (subseroza ve seroza), bu tabaka kolonun büyük bir kısmını sararken, rektum duvarında bulunmaz.
Rektum kalınlaşması neden olur?
Rektum kanserlerinin büyük bir çoğunluğu ileri yaşta ortaya çıkmaktadır. Alkol ve sigara tüketimi rektum kanseri riskini artırmaktadır. Hayvansal kaynaklı yüksek yağlı beslenme düzeni rektum kanseri nedeni olabilmektedir. Kolorektal kanser veya polip öyküsü rektum kanserini sebep olabilmektedir.
Ülserovejetan ne demek?
Ülserovejetan ne demek?
Ülseratif / Ülserovejetan Tümörler Ortası çökük (ülsere) veya ortası çökük, kenarları kabarık (ülserovejetan) tümörlerdir. Bunlar bağırsak boşluğuna doğru büyümez, bağırsak duvarında derine doğru ilerler, krater şeklinde yara oluşturur. Sıklıkla kalın bağırsağın çekum bölümünde görülür.
Subserosa ne demek tıp?
Subserosa teriminin tıbbi anlamı; n. Seroza altında tabaka.
Proktoskopie nedir?
Rektumun içini kaplayan örtü tabakasının (mukozanın) özel bir aletle incelenmesine proktoskopi (rektoskopi veya rektosigmoidoskopi) denir. Rektum, 12-15 cm uzunluğundadır ve kalın bağırsağı anüse (makata) bağlayan bölümüne verilen addır. Bağırsağın vücut dışına açılan ağzını oluşturur.
Ülserovejetan kitle kanser midir?
Ülserovejetan kitle kanser midir?
Ortası çökük (ülsere) veya ortası çökük, kenarları kabarık (ülserovejetan) tümörlerdir. Bunlar bağırsak boşluğuna doğru büyümez, bağırsak duvarında derine doğru ilerler, krater şeklinde yara oluşturur. Sıklıkla kalın bağırsağın çekum bölümünde görülür.
Serosa ne demek?
Seroza olarak da bilinen seröz membran veya zar, seröz sıvı salgılayan iki mezotelyum tabakasından oluşan pürüzsüz bir zardır. Vücut boşluklarında yer alan iç organları örten seröz membrana viseral zar, vücut duvarını kaplayan ikinci tabakaya ise pariyetal zar denir.