Modoratör
Efsanevi Üye
Stuxnet olayı nedir?
Stuxnet, 2010 yılında ortaya çıkan arkasında ABD ve İsrail'in olduğu düşünülen ve İran'ın nükleer çalışmalarını sekteye uğratmak amacıyla kullanılan bir solucan yazılım türüdür. Bu solucan yazılım İran ile birlikte başka ülkeleri de hatta ABD'yi bile etkilemiştir. Ancak bu saldırıdan en çok etkilenen İran olmuştur.
Stuxnet hangi virüs çeşididir?
Stuxnet hangi virüs çeşididir?
Stuxnet, ABD ve İsrail'in, İran'ın nükleer çalışmalarını sekteye uğratmak için kullandığı solucan yazılımdır. Haziran 2010'da varlığı açığa çıkan virüs İran'ın Buşehr ve Natanz'daki nükleer tesislerini etkilemiştir.
Worm nasıl çalışır?
Worm nasıl çalışır?
Worms-Solucanlar, bilgisayara girdiklerinde sistemde bazı delikler açıp kendini kopyalayarak bilgisayar sisteminde çoğalırlar. Kendini kopyalama özelliğine sahip bu virüsler internet üzerindeki veya yerel ağ bağlantısındaki bilgisayarlardan yayılırlar.
Solucan USB nedir?
Bir solucan genellikle ağ bağlantısı veya indirilen bir dosya yoluyla sisteminize girdikten sonra ağ veya internet bağlantısı üzerinden kendisinin birden fazla kopyasını yapıp yayılarak ağdaki yeterince korunmayan tüm bilgisayarları ve sunucuları etkiler.
Solucan Worm ile virüsün en büyük farkı nedir?
Solucan Worm ile virüsün en büyük farkı nedir?
Bilgisayar virüsleriyle solucanlar arasındaki önemli bir ayrım, virüslerin çalışması, zarara neden olması ve diğer yürütülebilir dosyalara veya belgelere bulaşması için aktif bir ana program ya da halihazırda virüs bulaşmış ve aktif bir işletim sistemi gerekirken solucanların kendisini kopyalayabilen ve insan yardımı …
Solucan virüsü ne yapar?
Solucan virüsü ne yapar?
Solucan, virüslerin bir alt sınıfıdır. Bir solucan genellikle kullanıcı eylemi olmaksızın yayılır ve kendisinin tam kopyalarını (olasılıkla değiştirilmiş) ağlardan ağlara dağıtır. Bir solucan bellek veya ağ bant genişliği tüketebilir ve bilgisayarın çökmesine yol açabilir.
Virüs ve solucan arasındaki fark nedir?
Virüsler yayılabilmek için kullanıcının kendisini diğer kullanıcılara bilerek veya bilmeyerek yollamasını beklerler, solucanlar ise böyle bir şeye gerek duymadan bir bilgisayara girdiği anda kendisini çoğaltmaya ve yeni kullanıcıların bilgisayarlarına ulaşmaya çalışırlar.
Ağ virüsü nedir kısaca?
Ağ virüsü nedir kısaca?
Ağ virüsleri Bir kez yeni bir sisteme bulaştıklarında, ağ üzerindeki potansiyel hedefleri araştırarak saldırıya açık sistemleri belirlemeye çalışırlar. Savunmasız sistemi bulduklarında ağ virüsü sisteme bulaşır ve benzer şekilde tüm ağa yayılmaya çalışırlar. Nimda ve SQLSlammer kötü nam salmış ağ virüslerindendir.
Bilgisayar solucanı nasıl temizlenir?
Bilgisayar solucanı nasıl temizlenir?
Eğer bilgisayarınızda bir virüs varsa bu 10 basit adımı uygulayarak virüslerden kurtulabilirsiniz:
- Adım: Bir virüs tarayıcı program indirip yükleyin.
- Adım: İnternet bağlantınızı kesin.
- 3. Adım: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.
- Adım: Tüm geçici dosyaları silin.
- Adım: Virüs taraması yapın.