Editör
Efsanevi Üye
Strateji türleri nelerdir?
KURUMSAL STRATEJİ ÇEŞİTLERİ
- Büyüme stratejileri,
- Küçülme stratejileri,
- Çeşitlendirme strarejileri,
- Tasarruf stratejileri,
- Tasfiye stratejileri.
Büyüme stratejileri nelerdir?
Büyüme Stratejisi Nedir? Büyüme stratejisi ile işletmenin mevcut anda sahip olduğu paydan, daha fazla pazar payı elde etmesi hedeflenmektedir. Belirlenen hedeflere ulaşmak adına yapılacak her bir çalışma büyüme stratejisi olarak tanımlanabilir.
Büyüme türleri nedir?
Büyüme türleri nedir?
Farklı bölgelere ve farklı tüketici gruplarına ulaşarak yatay büyüme gerçekleşir. Dikey Büyüme: İki yönde gerçekleşir. Dış Büyüme: İşletmeler, iç kaynakları yetersiz geldiğinde dış kaynaklar kullanırlar. Dış büyüme, genellikle iki veya daha fazla işletmenin birleşmesiyle gerçekleşir.
Dikey büyüme stratejisi nedir?
Dikey büyüme stratejisi nedir?
Dikey büyüme; işletmenin tedarik ve dağıtım ka- nalları üzerinde daha etkili olması için bir firmanın kendisine mal satan veya müşterisi olan, firmalarla birleşmesi, onları satın alması, onları ele geçirmesi veya holding oluşturmasıdır (Okka, 2009: 875).
Stratejik yönetim araçları nelerdir?
Stratejik Yönetim Araçları
- SWOT Analizi.
- Portföy Analizleri.
- Q-Sort Analizi.
- Senaryo Analizi.
- Vizyon/Misyon Bildirisi.
- Arama Konferansı
- Delphi Tekniği.
- Nominal Grup.
Öğretim stratejisi nedir kaça ayrılır?
Öğretim stratejisi iki unsurdan oluşur: yöntem ve işlemler. Öğretim stratejisi seçimini etkileyen dört değişken vardır: Bunlar, dersin (konunun) içeriği ve hedefleri, öğretmenin özellikleri, öğrenci özellikleri, öğrenme çevresi. olmak üzere üç grupta toplanabilir.
Öğretim stratejileri yöntem ve teknikleri nelerdir?
Öğretim stratejileri yöntem ve teknikleri nelerdir?
B. ÖĞRETİM STRATEJİLERİ
- 1. SUNUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM (AUSUBEL) Ausubel'in anlamlı öğrenme kuramına dayanmaktadır.
- BULUŞ (KEŞİF)YOLUYLA ÖĞRETİM (BRUNER) Öğrencilerin aktif oldukları bir öğrenme ortamında kavram, ilke ve genellemelere kendilerinin ulaşmalarını sağlamayı amaçlar.
- 3. ARAŞTIRMA-İNCELEME YOLUYLA ÖĞRETİM.
Yatay ve dikey büyüme nedir?
Yatay ve dikey büyüme nedir?
Yatay büyümede işletmenin rekabet gücünü arttırarak tekelci bir güç olma eğilimi ağırlık taşır. Dikey büyüme ise girdi üretiminden perakende satışa kadar birbirini izleyen aşamaların aynı firma bünyesinde toplanmasıdır.