Modoratör
Efsanevi Üye
Stok kapsamı nedir?
8. Stoklar, tekrar satılmak üzere satın alınan ticari malları kapsar. Örneğin perakendeci tarafından tekrar satılmak için satın alınan ve satışa hazır ticari mal, ya da tekrar satılmak üzere alınan satışa hazır arsa ve binalar ticari mal olarak stoklar kapsamında yer alır..
Stokların satın alma maliyeti nedir?
Stokların satın alma maliyeti nedir?
11. Stokların satın alma maliyeti; satın alma fiyatı, ithalat vergileri ve diğer vergiler (firma tarafından vergi idaresinden iade alınabilecekler hariç) ve nakliye, yükleme boşaltma maliyetleri ile mamul, malzeme ve hizmetlerin elde edilmesiyle doğrudan bağlantısı kurulabilen diğer maliyetleri içerir.
Hangi ürünler stok yapılır?
hayvansal gıda: et, süt vb.. bu gıdalar elektrik kesintilerinde çok uzun süre dayanmazlar, ancak 4 kişilik bir aile, 10 kg kadar et stoklamalıdır.. kuru bakliyat: bu ürünler çok önemli. her türlü ekonomik sıkıntıda, işsizlik, kaos, isyan, savaş gibi durumlarda, bir ev kendi kendine bir süre yetebilmelidir.
Stok hareketlerinin denetiminde neler denetlenir?
Stok hareketlerinin denetiminde neler denetlenir?
Stokların uygunluk denetiminde genel olarak iki yordam söz konusu olmaktadır (Güredin, 2007: 434; Günay, 2002): 1. Satın alma, hammadde- ilk madde ve malzeme, yardımcı malzeme, işletme malzemesi istek, üretim ve yollamalarla ilgili ayrıntılı stok kayıtlarının incelenmesi.
Satın alma bedeli nedir?
bir emtia veya hizmetib fiyatı + satın alma esnasında ödenen komisyon, vergi, harç gibi masrafları toplanarak hesaplanan maliyetidir.
Dönüşüm maliyetleri nelerdir?
Dönüşüm maliyetleri nelerdir?
Standart, üretim maliyeti ile ilgili direkt ilk madde ve malzeme giderleri dışındaki giderleri, dönüştürme maliyeti olarak tanımlamaktadır. Genel üretim giderleri, sabit ve değişken olarak ikiye ayrılır ve sabit genel üretim giderleri, kapasite kullanım oranına göre üretim maliyetine yüklenirler.
Hangi yiyecekler Stoklanmalı?
Pirinç, kuru fasulye, mercimek, bulgur gibi bakliyatlar uzun süreli saklanabilen gıdalar arasındadır. Toza karşı bez torbalarda serin veya kuru yerde muhafaza etmeye özen gösteriniz. Antibakteriyel özelliğe sahip olan beyaz sirke, evinizde eksik etmemeniz gereken önemli materyaller arasındadır.
Eve neler stok yapılmalı?
Eve neler stok yapılmalı?
Doyurucu özelliği yüksek olan bakliyatları seçerseniz hem az malzeme ile dolgun lezzetler hazırlamış olursunuz hem de uzun süre evinizde bakliyatları muhafaza edebilirsiniz.
- Makarna.
- Pirinç
- Bulgur.
- Nohut.
- Kuru fasulye.
- Kırmızı Mercimek.
- Yeşil Mercimek.
- Şehriye.