Son Konular

Staj raporunda onsoz nasil yazilir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Staj raporunda önsöz nasıl yazılır?

Önsöz: Yapılan çalışma hakkında genel olarak bilgi verilir. Bir sayfayı geçmemelidir. Kurum tanıtımı: Staj çalışmasının yapıldığı işletmenin tanıtımı, organizasyon yapısı, aktiviteleri, birimleri, personel durumu, üretim, pazarlama ve ürün bilgileri hakkında hiçbir adım atlanmadan mümkün olan en kısa bilgi verilir.

Staj defteri kaç punto ile yazılır?

Staj Defteri Hazırlanırken: ❖ Yazımda kullanılan karakter seti "Times New Roman, Arial, Calibri, vb." gibi düz yazı tiplerinden birisi olmalıdır. ❖ Karakter setinin büyüklüğü en fazla 14 punto (başlıklarda dahil olmak üzere) olmalıdır.

Staj defteri hangi ağızla yazılır?

Anlatım üçüncü şahıs ağzından yapılmalıdır. Örneğin; "formu doldurdum" ya da "verilen görevi yaptım" değil, "form dolduruldu", "verilen görev yapıldı" şeklinde yazılmalıdır. Ayrıca yapılan işler ayrıntılı bir şekilde yazılmalıdır.

Raporda önsöz nasıl yazılır?

Raporda önsöz nasıl yazılır?
Önsöz Formatı Nasıl Olmalıdır? Bir sayfayı aşmayacak şekilde yazılmış bir önsözün sonunda, tez sahibinin adı ve soyadı sağa dayalı olarak yazılmalıdır. Tarih de aynı şekilde sağa dayalı olarak belirtilebilir. Önsöz metni, isim ve tarihin hepsi tek bir sayfada yer almalıdır.

Üniversite staj defteri nasıl doldurulur?

Üniversite staj defteri nasıl doldurulur?
- Staj defterini pilot kalem kullanarak doldurmanız gerekmektedir.
- Staj dosyasına stajda geçirdiğiniz gün sayısından az olmayacak şeklide iş temrin yazmalısınız.
- Her temrin işinde mutlaka şu konu başlıkları olmalıdır:
- Defterin her temrin sayfasında stajer öğrencinin adı ve soyadı ile imzası olması gerekmektedir.

Staj defterinin ilk sayfasına ne yazılır?

Staj defterinin ilk sayfası kişisel bilgilerinizi dolduracağınız sayfadır. Adınızı, soyadınızı, Okul numaranızı, bölümünüzü, kişisel adresinizi, telefonunuzu ve e-posta adresini yazınız.

Staj defteri giriş bölümü nasıl yazılır?

1.4.1 Giriş Bölümü Nasıl Yazılmalıdır? GİRİŞ başlığı altında proje veya staj konusu ile ilgili araştırmanın amacı ve kapsamı, kullanılan metod ve/veya yapılan analizler açıkça belirtilmeli ve elde edilen sonuçlar kısaca verilmelidir.

Staj raporu nasıl yazılır Hacettepe?

Rapor, A4 boyutlarında düz beyaz kağıda, bilgisayar ile 12 punto font boyutunda ve Times New Roman yazı karakteri ile 1.5 satır aralığı bırakılarak yazılmalıdır. Yazı kağıda, kağıdın sol yanında 3.5 cm, sağ yanında 2 cm, alt kısmında 2 cm, üst kısmında 3 cm kalacak şekilde yerleştirilmelidir.

Önsöz, bir staj raporunun veya çalışmasının başlangıcında yer alan kısımdır ve genellikle yapılan çalışma hakkında genel bilgilerin verildiği bir metindir. Önsöz, özellikle staj yapılan kurumun tanıtımı hakkında kısa bilgiler içermelidir. Bu bölümde staj yapılan kurumun organizasyon yapısı, aktiviteleri, birimleri, personel durumu, üretim, pazarlama ve ürün bilgileri gibi konulara yer verilirken, ayrıca staj süreciyle ilgili genel değerlendirmeler de yapılabilmektedir.

Önsöz bölümü genellikle bir sayfayı geçmemelidir ve metin, staj yapan öğrenci tarafından yazılmaktadır. Önsözde, staj yapılacak kurum hakkında yapılan gözlemler, deneyimler ve öğrenilen bilgiler üzerinden bir giriş yapılabilir. Öznel bir bakış açısıyla staj sürecinin anlatıldığı bu bölüm, okuyucuya stajın amacını, kapsamını ve önemini açıklar.

Önsöz bölümü sonunda genellikle staj yapan öğrencinin adı, soyadı ve tarihi sağa dayalı olarak belirtilir. Bu bilgilerin önsöz metniyle aynı sayfada yer alması önemlidir. Önsöz, staj raporunun genel yapısı içinde önemli bir yer tutar ve okuyucuya yapılan çalışmanın genel bir bakış açısı sunar.

Özetle, önsöz bölümü staj raporunda önemli bir başlangıç noktası olup, staj yapılan kurum ve staj süreci hakkında genel bilgilerin verildiği kısa bir giriş niteliği taşır. Bu bölüm, staj raporunun devamında yer alacak detaylı bilgilerin öncüsüdür ve staj yapılan kurum hakkında okuyucuya genel bir fikir verir.

Otomobil Sporlari nedir?

Bakteriler ne fermantasyonu yapar?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt