Modoratör
Efsanevi Üye
Staj paraları ne kadar 2022?
Bu yıl staj yapan gençler mesleğe ilk adımda 1275 lira harçlık alırken, yirminin altında çalışanı olan işletmede bu tutarın 850 lirasını devlet karşılayacak. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nce yürütülen "Ulusal Staj Programı 2022" başvuruları da 31 Mart'a kadar sürecek.
Eski staj parası nasıl alınır?
Eski staj parası nasıl alınır?
Geriye dönük staj ücreti almak için, stajın nerede yapıldığı önemsizdir. Devlet kurumlarında veya özel kuruluşlarda yapılan tüm stajlarda hizmet bedeli ödenmek zorundadır. Devlet, özel ve yarı özel yarı devlet tüm kuruluşlara dava açılabilir.
Lise stajyer maaşı devlet katkısı nasıl alınır?
– Stajyer ücreti net asgari ücretin yüzde 30'undan az olamaz. – Yatırılan ücret net asgari ücretin yüzde 30'dan fazla olsa dahi verilecek olan devlet teşviki değişmemektedir. – İşletme de 20'den az personel çalışıyorsa net asgari ücretin yüzde 30'unun 2/3'ü devlet teşviki olarak yatırılacaktır.
Stajyer maaşı devlet katkısı kalktı mı?
Stajyer maaşı devlet katkısı kalktı mı?
Kamu kurum ve kuruluşlarına bu karar doğrultusunda devlet katkısı ödenmeyecek. Karar, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayım tarihinde yürürlüğe girdi.
Mesleki eğitim Merkezi öğrenci maaşları ne zaman yatacak?
İşletmeler, öğrenci adına gönderilecek Devlet katkısı tutarını ve işletme payına düşen tutarı, her ayın 10.gününe kadar banka hesabına ödeyeceklerdir. İşletmelerce öğrencilere ödenen devlet katkısı tutarları ise aynı ayın en geç 25. gününe kadar okullar ve yüksek öğretim kurumları tarafından işletmelere ödenecektir.
Stajyer maaşı devlet desteği nasıl alınır?
Stajyer maaşı devlet desteği nasıl alınır?
BAŞVURU NASIL YAPILIR? İşyeri Uygulama Eğitimine giden öğrenciye ait Ücretin hesabına yatırıldığına dair banka dekontu (kanıtlayıcı belge) ve "Öğrenci ve İşveren Bilgi Formu" nun her ayın 4'üne kadar[email protected]adresine gönderilmesi gerekmektedir. Başvurunun işyeri tarafından yapılması gerekmektedir.