Modoratör
Efsanevi Üye
Spot alım satım ne demek?
Spot alım satım; kripto para, forex, hisse senedi ya da bono gibi finansal araç ve varlıkları doğrudan almayı ya da satmayı içerir. Varlık, çoğu zaman anında teslim edilir. Spot piyasalarda alım satım yaparken yalnızca elinizde olan varlıkları kullanabilirsiniz – kaldıraç ya da marjin yoktur.
Borsada spot işlem ne demek?
Spot piyasa, finansal bir ürünün oluşan son fiyat üzerinden alım ya da satım işleminin anında gerçekleştiği piyasadır. Spot piyasada, bir finansal varlığın teslimi işlem tarihinde belirlenen fiyat üzerinden en fazla iki iş günü (T+2) sonrasında gerçekleşir.
Spot trade ne demek?
Spot trade ne demek?
ticari bir ürünü toptancısından veresiye aldıktan sonra değerinden daha aşağı bir fiyatla pazarda peşin olarak satmaya dayali piyasadir. bir ürünün alış veya satışının işlem tarihinde belirlenen fiyat üzerinde en çok iki iş günü sonrasında gerçekleştirildiği piyasadır.
Spot satış ne demek?
Spot satış ne demek?
Toptancısından veresiye aldıktan sonra değerinden daha aşağı bir fiyatla pazarda peşin olarak satılan mala spot mal denir.
Spot altın ne demektir?
Döviz, altın veya diğer tüm emtialarda olduğu gibi altın da da spot altın dediğimizde anlık olarak banka ya da döviz bürosundan veya online herhangi bir kurum aracılığı ile altın al – sat işlemi yapmanız adına belirlenen altın fiyatına spot altın denmektedir.
Dolar spot nedir?
Spot döviz kuru, Bir para biriminin başka bir para birimiyle işlem yapacağı miktardır. Başka bir deyişle, bir kişinin bugün başka bir para birimi satın almak için bir para biriminde ödemesi gereken fiyat olduğunu söyleyebiliriz.
Spot finansta ne demek?
Spot finansta ne demek?
Finansal varlıkların anında teslim prensibi ve piyasa fiyatı üzerinden el değiştirdiği piyasa ortamı için kullanılmaktadır. "Nakit piyasa" olarak da bilinmektedir. Forward ve futures gibi vadeli işlem piyasalarının aksine spot piyasalarda çok kısa sürede ödeme ve fiziksel teslim gerçekleşmektedir.
Spot ticaret ne demek?
Spot ticaret ne demek?
Kripto para piyasasındaki spot ticaret, kripto para birimlerinin satıldığı ya da satın alındığı piyasanın tümünü ifade eder. Geleneksel borsalardaki spot ticaret, finansal araçların ya da emtiaların yatırımcılar tarafından satın alındığı ve satıldığı finansal piyasalardır.
Spot ürünler ne demek?
Spot Eşya; yetkili satıcının çeşitli sebeplerden dolayı elindeki fazla veya satmakta zorlandığı ürünleri, değerinin altında bir fiyatla piyasaya sürmesi ile oluşan ürünlerdir. Bayii fiyatının altında bir rakama satılmasının sebebi de budur.