- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Spor yönetimi nedir neden gereklidir?
Spor Yönetimi Programının amacı; spor hizmetleri sunan kurum ve kuruluşlarla birlikte kamu ya da özel sektörlerin farklı düzeylerindeki pozisyonlarda sportif faaliyetlerle ilgili kararların alınması ve uygulanması için gerekli mesleki beceriye sahip spor elemanları yetiştirmektir.
Spor yönetimini meydana getiren unsurlar nelerdir?
✹ Spor Alanındaki Yönetim Unsurları; ✹ 1.SPOR POLĠTĠKASI ✹ 2.SPOR TESĠSLERĠ ✹ 3.SPOR TEġKĠLATI ✹ 4.SPOR YÖNETĠCĠSĠ ✹ 5.SPOR MEVZUATI ✹ 6.SPOR ORGANĠZASYONU dur. Bu unsurların verimli biçimde kullanma usullerini bulmak yönetim biliminin amacı olmaktadır.
Spor yönetimi dersi nedir?
Bu dersin amacı spor örgütleri ve küçük spor işletmelerinde iş planı oluşturulması için gerekli olan beceri ve bilginin kazandırılmasını amaçlamaktadır. İş planlamasında gerekli olan adımların etkin bir şekilde öğrenilmesi adına detaylı iş planlarının incelenmesi ve izlenmesi amaçlanmaktadır.
Spor yönetiminin tanımı nedir?
Sporda yönetimi meydana getiren unsurların kuruluş ve işleyiş biçimini inceleyen ve bu unsurların en iyi şekilde sevk ve idaresi için gereken yönetim tekniğini bulmaya çalışan spor biliminin bir koludur.
Spor yönetiminin özellikleri nelerdir?
İyi bir spor yöneticisi, yönetsel dikkat, doğruluk, beşerî ve sosyal ilişkileri düzgün, karar alma yeteneği, meslek için sağlık ve fiziksel uygunluk, gönüllü sorumluluk kabul etme, iş anlayışı, yönetim tekniklerini kullanma ve entellektül kapasite vb. gibi özellikler taşımalıdır.
Spor yönetimi bölümünde hangi dersler var?
Bunlar; İşletmeye Giriş, İktisada Giriş, Muhasebeye Giriş, İstatistiğe Giriş, Spor Anatomisi ve Fizyolojisi, Bilgisayara Giriş. Alan Dersleri Grubu: Bu grupta yer alan dersler spor yönetimi alanının alt disiplinleri ile ilgili bilgi ve becerileri içeren derslerden oluşmaktadır.
Spor yönetimi fonksiyonları nelerdir?
Bunlar; Planlama • Örgütleme (organize etme) • Yöneltme (yürütme) • Kontrol (denetleme)'dir.
Spor yönetimi nedir ne iş yapar?
İş Olanakları Bu programın mezunları spor kulüpleri ve gençlik ve spor müdürlüklerinde istihdam edilebilmektedir. Ayrıca, bu program mezunları pazarlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları, finans, yönetim, sponsorluk ve etkinlik yönetim departmanlarında çalışabilmektedir.
Spora ne demek?
Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma ve kişisel eğlence veya mükemmelliğe ulaşmak için yapılan fiziksel veya zihinsel aktivite.
Spor yönetim Bilimleri nedir?
Spor Yöneticiliği bölümünün ana amacı, spor yöneticiliği yapmak isteyen lider ruhlu öğrencilere eğitim vermektir. Mezunlara, okulları tarafından derece ile birlikte bir eğitici sertifikası verilmektedir. Spor Yöneticiliği bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür ve Spor Bilimleri Fakültesine bağlıdır.
Spor Yöneticiliği Yüksek lisans Ne işe yarar?
Spor Yöneticiliği Bölümü; spor endüstrisi, rekreasyon ve boş zamanların değerlendirilmesine yönelik hizmetler sunan organizasyonlarla birlikte, kamu ve özel sektördeki sporla ilgili kurumlara, okullara ve üniversitelere hizmet verebilecek kalifiye elemanları yetiştirmeyi amaç edinmiştir.