Son Konular

Spor liseleri ne ise yarar?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Spor liseleri ne işe yarar?

SPOR LİSESİ , çeşitli aşamalardan ve zorlu sınavlardan geçirilerek alınan öğrenciler, farklı branşlarda uzmanlaşarak, akademik kariyer yapıp ülkemiz için sporu evrensel boyutlara dayandıran birimler haline getirecek sporcular yetiştirmeyi planlayan bu spor liseleri, sayıları çok da fazla olmayan, bu nedenle de …

Spor lisesinden mezun olanlar ne olabilir?

Spor lisesinden mezun olanlar ne olabilir?
SPOR LİSESİ MEZUNLARININ GİREBİLECEĞİ YÜKSEKÖĞRETİM BESYO LİSANS PROGRAMLARI
- Antrenörlük Eğitimi.
- Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.
- Egzersiz ve Spor Bilimleri.
- Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.
- Rekreasyon Yönetimi.
- Spor Bilimleri.
- Spor Yönetimi.
- Spor Yöneticiliği.

Spor lisesine gitmek için kaç puan gerekir?

Spor lisesi yetenek sınavında neler yapılıyor? Yetenek sınavında adayların değerlendirmesi 100 (puan) üzerinden yapılır. Bu puanın % 70'i alınır.

Spor Lisesinde ne yapılır?

Spor Lisesinde ne yapılır?
Spor Liseleri
- Dört yıllık eğim veren Spor Liselerindeki Dersler şu şekilde:
- Takım Sporları: Basketbol, Voleybol, Futbol ve Hentbol.
- Bireysel Sporlar: Halter, Yüzme, Güreş, Kayak, Tenis, Masa Tenisi, Badminton, Oryantiring, Eskrim, Boks, Bisiklet, Okçuluk, Judo, Karete ve Taekwondo.

Spor Lisesi için LGS gerekli mi?

Spor liselerine öğrenci alım yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren spor lisesine başvuru için LGS 'ye girme şartı kaldırılmıştır. İsteyen her öğrenci spor lisesine başvuru yapabilmektedir.

Spor lisesi mezunlarına antrenörlük belgesi nasıl alınır?

Spor lisesi mezunlarına antrenörlük belgesi nasıl alınır?
MADDE 23 – (1) Spor liselerinden mezun olanlara eğitim gördüğü yalnızca bir spor dalında, diğer ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara ise ders müfredatlarının temel eğitim derslerine uygunluğu halinde yalnızca eğitim gördüğü bir spor dalında yardımcı antrenörlük belgesi almaya hak kazanır."

Spor Lisesi ek puan veriyor mu?

Spor Lisesi-Bölümü Mezunu Olmak Bir Avantaj mıdır? Spor Lisesi ve bölümü mezunlarına, formüllere eğer dikkatli bakarsak ek olarak AOBP puanlarına % 3 eklenmektedir.

Spor Lisesi yetenek sınavı 2021 ne zaman?

Spor Lisesi yetenek sınavı 2021 ne zaman?
Yetenek sınavı 05-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında TVF Beştepe Voleybol Salonu'nda yapılacaktır. Detaylı bilgi için tvfsporlisesi.meb.k12.tr ve 0312 215 45 81 no'lu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Spor Lisesi Adana nasıl girilir?

YETENEK SINAVINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:
- Ortaokul Başarı Puanı Belgesi (Mezun olduğu okuldan imzalı ve mühürlü alınacaktır.)
- Sınav Giriş Belgesi (Kayıt sırasında okuldan verilecektir)
- Taahhütname (Kayıt sırasında okulda doldurulacaktır)
- Mezuniyet Belgesi (Mezun olduğu okuldan alınacak)
- 3 Adet vesikalık fotoğraf.

Besyo antrenörlük Belgesi nasıl alınır?

Besyo antrenörlük Belgesi nasıl alınır?
En az iki dönem ilgili spor dalında eğitim aldığını belgeleyenler, temel eğitim ve sınavından muaf olup, tercih edeceği yalnızca bir spor dalında ilgili federasyon tarafından açılan uygulama eğitimi ve sınavına katılarak başarılı olmaları halinde temel antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.

Spor liseleri, özellikle spora ilgili ve yetenekli gençleri belirli branşlarda uzmanlaşmaları ve akademik kariyerleri boyunca sporun evrensel boyutlara taşınmasına destek olmaları amacıyla yetiştiren kurumlardır. Bu liselerde eğitim alan öğrenciler, çeşitli branşlarda derinlemesine bilgi ve beceri kazanarak fark yaratan sporcular haline gelirler.

Spor liselerinden mezun olanlar, çeşitli yükseköğretim programlarına yönelebilirler. Örneğin, antrenörlük eğitimi, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, spor bilimleri, rekreasyon yönetimi gibi programlara devam edebilirler. Bu programlar sayesinde spor alanında kariyerlerine devam edebilir ve uzmanlaşabilirler.

Spor lisesine giriş için gereken puan, spesifik olarak spor liselerinin yetenek sınavı ile belirlenmektedir. Bu sınavda adaylar çeşitli performans testlerinden geçerek değerlendirilir ve 100 üzerinden bir puan alırlar. Gereken puan genellikle %70'in üzerinde olması beklenir.

Spor lisesinde öğrenciler, takım sporları ve bireysel sporlar gibi çeşitli dersler alırlar. Örneğin, basketbol, voleybol, futbol, yüzme, güreş, hentbol gibi spor dallarında eğitim görürler ve hem teorik hem de pratik becerilerini geliştirirler.

Spor liselerine başvuru için artık LGS şartı aranmamaktadır. Öğrenciler, yetenek sınavına katılarak spor liselerine kayıt olabilirler. Spor liseleri mezunlarının antrenörlük belgesi alma süreci de belirli kriterlere göre şekillenmektedir.

Son olarak, spor liseleri mezunlarına ek puan verilmesi, öğrencilere avantaj sağlayabilir. Spor liseleri ve bölümü mezunlarına AOBP puanlarına %3 eklenmektedir. Bu durum, öğrencilerin tercih süreçlerinde faydalı olabilir.

Spor liseleri yetenek sınavı 2021 ise 05-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgi için tvfsporlisesi.meb.k12.tr adresinden veya 0312 215 45 81 numaralı telefondan bilgi alınabilir. Adana'da spor lisesine giriş için gerekli evraklar ise belirli belgeleri içermektedir.

Besyo antrenörlük belgesi almaya hak kazanabilmek için en az iki dönem ilgili spor dalında eğitim almış olmak gerekmektedir. Bu durumda, ilgili federasyon tarafından açılan uygulama eğitimi ve sınavına başvurarak başarılı olunması halinde temel antrenörlük belgesi alınabilir.

Demir vucutta ne ise yarar?

Powerbank 10000 mAh ne demek?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt