Son Konular

Soylesimcilik nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Soylesimcilik nedir?

"Söyleşimcilik çokseslilik demektir… Yalnızca Adem söyleşimcil yöntemden kurtulabilir…" Yani her söylem tarih içerisinden bir yerde mutlaka benzer bir söyleme rastlar, her söz daha önceden söylenmiştir. Bakhtin, söyleşimciliğe Dostoyevski'nin romanlarında rastlar ve onu çoksesliliğin kurucusu olarak kabul eder.
Metinler Arasılık Hangi akım?
Özellikle yirminci yüzyılda üretilen edebiyat eserlerinde büyük önem kazanan, modernizm ve postmodernizm akımlarının en önemli öğelerinden biri haline gelen "metinlerarasılık" kavramını, "yazılan bir metnin başka metinlerle ilişkisi üzerinden anlaşılması ve yorumlanması" olarak tanımlayabiliriz.

Metinler arası ilişkiler nelerdir?

Metinlerarasılık metinlerin anlamının başka metinler tarafından şekillendirilmesidir. Bir yazarın önceki bir metni ödünç alması ve dönüştürmesi için kullanılabildiği gibi bir metni okuyan bir okurun bir başka metne başvurması için de kullanılabilmektedir.
Metinlerarasılık nedir makale?
Teorik anlamda Julia Kristeva tarafından 1960'lı yıllarda ortaya konmuş bir kuramdır. Bir metnin içinde yer alan diğer metinler şeklinde en geniş anlamda ifade edilebilen bu uygulama, araştırmacılara hem yazar, hem metin hem de okur boyutuyla inceleme imkânı sunar.

Üst Metinsellik nedir?

2.4.Üst-Metinsellik (Architextualité): Metin ötesi bir tür ilişki olan (Aktulum, 2000: 86) üst-metinsellik, yazınsal türe yapılan göndergelerin olduğu kategoridir. Bir metinde türsellik, örtük olsa da okur bunu o metnin oturduğu türü bularak veya o türden göndergelerle saptar.
Metinler arası anlam kurma nedir?
Metinler arası anlam kurmada metinlerden (anlamlardan ) metin üretme vardır. Bu tür anlam kurmada okuyucu üst düzey bilişsel süreçleri kullanır. Okuyucu metinlerle (yazarlarla) tartışarak okumaktadır. Metin- ler arası okumak ve anlam kurmak metinler arası düşünme ve alternatif bakış açıları geliştirmeye yol açacaktır.

Benim Adım Kırmızı hangi anlayışla yazılmış?

"Benim Adım Kırmızı"da mesnevi etkisi görülür. Mesneviler Doğu medeniyetinin romanıdır. Hatta Doğu medeniyeti, Batı medeniyetinin yaptığının daha zorunu başarmış, romanı şiir şeklinde yazmıştır. Yani mesnevi, bir nevi şiir şeklinde romandır, her iki türün ortak paydası anlatı sanatıdır.
Metinlerarasılık Göstergelerarasılık nedir?
Sanat yapıtları arasındaki sınırsız gönderme ve alıntılar durumu olarak tanımlanan "Metinlerarasılık" (intertextualite), "iki ya da daha çok metnin arasındaki ortak birliktelik ilişkisi yani temel olarak bir metnin diğer bir metindeki varlığı" olarak tanımlanır (Aktulum, 2000).

Neden hayvanat bahcesine gitmemeliyiz?

C# syntax nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.682
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt