- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Sosyal Hizmet bir meslek midir?
Sosyal hizmet mesleği, sosyal refah alanı içerisinde görev alan bazı meslek, disiplin ve kurumların yaşam ve insan sorunlarının değişip farklılaşmasıyla yetersiz kalabilmesi sonucunda ortaya çıkmış bir meslektir.
Birinci Lane Raporu hangi yıl hazırlandı?
Birinci Lane Raporu hangi yıl hazırlandı?
1949'da korunmaya muhtaç çocuklar üzerine ilk yasal düzenleme gerçekleştiriliyor.
Sosyal hizmet nasıl bir meslek?
Sosyal Hizmetler, toplumda yardıma muhtaç olan her bir bireyin zaman içerisindeki değişimi ve gelişimi için toplumsal olarak çözüm üreten, bu sorunların çözülmesi için gerekli kurumlar aracılığı ile çalışmalar yapan meslek dalıdır.
Sosyal hizmet ne zaman ortaya çıktı?
Sosyal hizmet ne zaman ortaya çıktı?
1963 yılında 225 sayılı Kanun ile çalışmalarına başlayan Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nün (SHÇEK) 1983 yılında 2828 sayılı Kanunla kurulmasına kadar faaliyetlerini sürdürmüştür.
Sosyal hizmet Bölümü ne zaman kuruldu?
Türkiye'de sosyal hizmet alanında eğitim veren ilk yükseköğretim kurumu olarak bilinen akademi, 1965 yılında ilk mezunlarını vermiştir. 1967 yılında ise, Hacettepe Üniversitesi bünyesinde Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bölümü kurulmuştur.
Faaliyet raporu ne zaman hazırlanır?
Faaliyet raporu ne zaman hazırlanır?
MADDE 16 – (1) Yıllık faaliyet raporu ilgili olduğu hesap döneminin bitimini izleyen iki ay içinde hazırlanır. Şirketin yönetim organı başkanı ve üyeleri tarafından imzalanarak onaylanır.
Faaliyet raporunda neye bakılır?
Raporda; genel bilgiler, yönetim organı üyeleri ile üst düzey yöneticilere sağlanan mali haklar, şirketin araştırma ve geliştirme çalışmaları, şirket faaliyetleri ve faaliyetlere ilişkin önemli gelişmeler, finansal durum, riskler ve yönetim organının değerlendirmesi ve diğer hususlar başlıkları altında detaylı …
Sosyal Hizmetler okuyan biri ne iş yapar?
Sosyal Hizmetler okuyan biri ne iş yapar?
Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Sosyal Hizmetler Bölümü mezunları, psikoloji, sosyoloji, siyaset bilimi, toplum gelişimi, halk sağlığı, hukuk, ekonomi ve toplum gelişimi gibi sosyal bilimleri sosyal ve kişisel sorunları çözmek için müdahaleler geliştirmek, topluma ayak uydurmak ve uygulamak için çalışır.