- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Sosyal eğitim düzeni nedir?
Daha basit bir yaklaşımla sosyal pedagoji, sosyal sorunlu çocuk, genç ve yetişkinlerin okul dışı eğitim ve terbiyesidir. Bazı sosyal bilimciler, sosyal pedagojiyi, toplumsal eğitim veya yaygın eğitim anlayışı ile daha çok halk eğitimi veya kitle-toplum eğitimi olarak tanımlamaktadır.
Eğitimin sosyal amacı nedir?
Eğitim toplumsal işlevi yani bir nevi amacı, bireylere kültürün zaten var olan birikimlerini aktarmak, toplumun sürekliliğini ve gelişimini sağlayacak bireyler yetiştirmek, toplumsallaşmayı sağlamak, toplumun kültürünü geliştirecek yenilikçi bireyler yetiştirmek ve bu bireylerin toplumsal değişime uyum sağlamasıdır.
Eğitim neyi değiştirir?
Eğitim neyi değiştirir?
Eğitim, pek çok konuda insana bilgi sağlar. Değerleri, toplumsal normları öğretir, inançları şekillendirir, iletişimimizi kuvvetlendirir. Hayata daha farklı bakabilmek, yeni bakış açıları kazanabilmek, kişisel gelişim noktasında kendimizi daha iyi geliştirebilmek için eğitim hayati bir gerekliliktir.
Eğitim bir süreçtir ne demek?
Eğitim; bireyin davranışlarındaki yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak ve isteyerek değişme meydana getirme sürecidir. "Bireyin davranışında, kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istenilen yönde( eğitimin amaçlarına uygun ) değişme meydana getirme sürecidir." Şeklindedir. Bu tanıma göre; · Eğitim bir süreçtir.
Eğitimin amaçları belirlenirken nelere bakılır?
Eğitimde amaç, bireyin kendini gerçekleştirmesine imkân hazırlayarak insan ilişkilerini, ekonomik etkinliğini ve vatandaşlık sorumluluğunu geliştirmektir (Varış ve arkadaşları, 1991:26). Bu durumda eğitimin amacı, bilgi ve beceriyle donatılmış, sağlam ve iyi karakterli bireyler yetiştirmektir, denilebilir.
Eğitimin temel görevleri nedir?
Eğitimin temel görevleri nedir?
Eğitim bireyin kişiliğini geliştirmesine ve toplumsal hayatta yer edinebilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriyi kazanmasına yardım eden kurumdur. Ailede başlar ve içinde yaşadığı toplumun örgütlenme yapısına göre eğitim kurumlarında devam eder.