Editör
Efsanevi Üye
Sosyal Bilgiler programi nedir?
Sosyal Bilgiler öğrenme alanlarında; tarih, coğrafya, ekonomi, sosyoloji, antropoloji, psikoloji, felsefe, siyaset bilimi ve hukuk gibi sosyal bilimler ile insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi konuları bütünleştirilmiş olarak ele alınmaktadır.
Etkili bir sosyal bilgiler öğretmeni hangi becerilere sahiptir?
Etkili bir sosyal bilgiler öğretmeni hangi becerilere sahiptir?
Çünkü sosyal beceriyi oluşturan unsurlar birbirleri ile ilişkilidir. Diğer bir deyişle öğretmen sosyal ve duyuşsal yönden anlatımcı, duyarlı ve kontrol becerilerine sahip olmak durumundadır. Bunlardan bazılarına sahip olup diğerlerine sahip olmamak eksiklik olarak görülmektedir.
Bir sosyal bilgiler dersinin becerileri neye göre belirlenir?
Sosyal bilgiler dersi öğretim programında kazandırılması amaçlanan tüm beceriler şu şekilde sıralanmıştır: Araştırma, çevre okuryazarlığı, değişim ve sürekliliği algılama, dijital okuryazarlık, eleştirel düşünme, empati, finansal okuryazarlık, girişimcilik, gözlem, harita okuryazarlığı, hukuk okuryazarlığı, iletişim.
Sosyal Bilgiler dersi hangi sınıflarda var?
Sosyal Bilgiler dersi hangi sınıflarda var?
Sosyal Bilgiler Dersi : Sosyal Bilgiler dersi, ilkokul 4. sınıf ve ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda okutulan bir derstir. Sosyal Bilgiler dersi hafta da 3 derstir. Ortaokul 8. Sınıflar da, İnkılap Tarihi dersi hafta da 2 derstir.
Yeni Sosyal Bilgiler Programı neler getirdi?
Yeni programda kavram, beceri, değer, kazanım ve öğrenme alanı gibi birçok terimin sosyal bilgilerin merkezine yerleştiği, bilginin yanında beceri ve değerin de önem kazandığı görülmektedir. Yeni program Atatürkçülük konularında da bir değişimi beraberinde getirmiştir.
Sosyal Bilgiler öğrenme alanları nelerdir?
Sosyal Bilgiler öğrenme alanları nelerdir?
Sosyal bilgiler dersinde "Birey ve toplum, "Kültür ve miras", "İnsanlar, yerler ve çevreler", "Bilim, Teknoloji ve Toplum", "Üretim, dağıtım ve tüketim", "Etkin vatandaşlık", "Küresel bağlantılar" olmak üzere toplam 7 adet öğrenme alanı bulunmaktadır.
Sosyal bilgiler dersi ne anlatır?
Sosyal bilgiler, ilköğretimde işlenen haftalık derslerden biridir. 1. sınıftan 3. sınafa kadar ise hayat bilgisi olarak işlenir. Sosyal bilgiler dersi öğrencileri toplumsal hayata hazırlayıp onların sosyal yanını geliştiren bir ders olmasının yanında tarih, coğrafya ve vatandaşlık konularını da içerir.
Sosyal bilgiler dersi nasıl ortaya çıktı?
Sosyal bilgiler dersi nasıl ortaya çıktı?
Öz: Türkiye'de Sosyal Bilgiler adı altında bir ders ilk defa 1953 yılında yayımlanmış olan Öğretmen Okulları ve Köy Enstitüleri Programı içerisinde yer almıştır. 1968 yılından itibaren ilkokullarda, 1973 yılında ise ortaokullarda okutulmaya başlanmıştır.