Modoratör
Efsanevi Üye
Son ısıtma nedir?
Son ısıtıcı sistem havasının esas ısıtıcısıdır. Santralde nemlendiriciden sonra gelir ve mahale verilen havanın ısı ihtiyacını karşılamak amacı ile kullanılır.
Klima santrali damla tutucu nedir?
Klima santrali damla tutucu nedir?
Klima santrali soğutucu eşanjörlerinde hava geçiş hızına göre PVC veya alüminyum kanatlı damla tutucu kullanılmaktadır. Damla tutucu kanatları maksimum su tutacak şekilde dizayn edilmiş olup kızaklı şekilde cihaz dışına alınabilmektedir.
Klima santrali nerelerde kullanılır?
Kapalı havuz, SPA, ameliyathane, ilaç üretim tesisleri, laboratuvarlar, müzeler ve gıda üretim tesisleri gibi alanlarda sıkça kullanılır. Yaşam alanlarındaki taze hava ihtiyacını gidermek için uygundur. Sığınak havalandırma, konfor şartlandırma santralleri, havuz nem alma santralleri olarak kullanılır.
Ahu ne işe yarar?
Ahu ne işe yarar?
Üretilen sıcak su ve soğuk su çoğunlukla ortamı ısıtma-soğutma amacıyla kullanılır, bu ısı tranferini yapmak için de çeşitli cihazlar vardır. Özellikle geniş alanları ısıtıp soğutmak, bir yandan da taze hava sağlamak için en çok kullanılan cihaz Klima Santralidir (AHU).
FAHU ne demek?
%100 dış havayı koşullandıran ve devridaim havası olmayan daha büyük AHU'lar, Taze Hava Kontrol Ünitesi (FAHU) olarak bilinir. Tipik olarak çatılarda dış mekan kullanımı için tasarlanmış bir AHU, çatı üstü ünitesi (RTU) yada Rooftop olarak bilinir.
Damla tutucu ne işe yarar?
Damla tutucu ne işe yarar?
Kule içerisinde fan grubunun bulunduğu platform ile su dağıtım sistemi arasıda bulunmaktadır. Görevi, su dağıtım sisteminde zerreciklere ayrılan su damlalarının emilen hava ile sürüklenip atmosfere atılmasını önlemektir. Kule içerisine, modüler kasetler haline getirilerek monte edilmektedir.
Isı geri kazanımlı klima santrali nasıl çalışır?
Isı geri kazanımlı klima santrali ise taze havanın egzoz havası ile karıştırılmadan ısı geri kazanım hücresinde enerjilerini birbirlerine aktararak havayı düzenlediği klima santralleridir. % 70′ e varan verimlerle enerji kazanımı yapılır.
Hijyenik klima santrali Nedir?
Hijyenik klima santrali Nedir?
Hijyenik Klima Santralleri, hastaneler, laboratuarlar, ilaç sanayi, ve benzeri steril mahal uygulamalarında isteğe bağlı olarak havalandırma, ısıtma, soğutma, nemlendirme ve çok kademeli filtrasyon fonksiyonlarından birini veya birden fazlasını yerine getiren merkezi sistem cihazlardır.
Klima santrali donma termostatı ne işe yarar?
Donma termostatlarının temel kullanım alanı, ısıtma-soğutma-havalandırma (I.S.H.) sistemlerinde ısıtma serpantinlerinin donma riskine karşı korunmasıdır.