- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Somunun tanımı nedir?
Somun, cıvata veya saplama ile beraber kullanılan, ana sökülebilir bağlantı elemanlarından biridir. Temel olarak, ortasında kılavuz çekilmiş (vida açılmış) bir delik olan basit bir parçadır.
Cıvatalar nerede kullanılır?
Cıvatanın en çok kullanıldığı alanlar makine ve inşaat sektörüdür. Kelime kökü İtalyanca "Giaveta" sözcüğünden gelmekte olup, ilk kullanılışı M. Ö. 1. yüzyıla dayanmaktadır.
Cıvata hatve nedir?
ADIM (HATVE) (P) (PITCH): Metrik sistemde adım bir civatanın, saplamanın, somunun vs… bir tam tur çevrildikten sonra almış olduğu mesafe, yoldur veya bir civata, somun üzerindeki dişlerde, bir diş dolusu ile bir diş boşluğu arasındaki mesafedir. İnç sistemde ise adım, bir parmakta ki (25.4 mm' de) diş sayısıdır.
Hatve ne demek dişli?
Silahlarda mermi çekirdeklerinin kendi ekseni etrafında bir tur dönmesi sonucu ilerlemiş olduğu mesafelere hatve denilmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere hatve, somut olarak bir malzemenin ismi değildir. Mermi çekirdeğinin izlediği yoldur. Dişlide ise iki dişli arasındaki uzunluk olarak tasvir edilebilir.
Vidaya somun takılır mı?
Vida ile Civata birbirinden farklı kavramlardır. Vida sadece civataya değil somun, saplama vs.. diğer bağlantı elemanlarınada açılır.
M24 kaç hatve?
Civata-Diş Hatveleri
M14 kaç hatve?
Metrik Diş Tablosu