Modoratör
Efsanevi Üye
Sokrates eğitim anlayışı nedir?
Sokrates'in yöntemine göre eğitimin işlevi bilgi aktarımı yapmak değil kişide gizli olan potansiyelleri açığa çıkarmak, kişiye analiz-sentez becerisi kazandırarak yaratıcılığına katkı sağlamak ve kişiyi geliştirip yetkinleşmesini sağlayan bilgi, beceri ve değerlere ulaşmasını imkân tanımaktır.
Aristo ne demiş?
Aristo ne demiş?
İyi rejimler arasında demokrasi en kötüsüdür, ancak kötülerin en iyisidir. Kimilerinin gerçekten özgür olabilmesi için ötekilerin köle olması gerekir. Kahraman, çevresine ölüm yaymaz, ama ölüme meydan okur. Yaratılış bakımından bütün kişiler öğrenmek isteği içindedirler.
Platonun eğitim anlayışı nedir?
Platonun eğitim anlayışı nedir?
Platon egitimle insanı bilgilendirmekten daha çok ruhu yüceltmeyi hedefler. Egitim ruhu iyiye dogru yönlendirmedir.Yani ahlaksal bir etkinliktir, bu yüzden egitimli insan aynı zamanda erdemli insandır. Egitimle insan iyi olana yani Tanrı'ya benzemeye çalısmalıdır.
Farabiye göre eğitim nasıl olmalı?
-Eğitimde ve öğretimde; kolaydan başlanıp, zora doğru gidilmelidir. "Korkutmayın, müjdeleyin; zorlaştırmayın, kolaylaştırın" ilkesine göre hareket edilmelidir. -Bir şey doğru ve tam öğretilmeden; başka bir şeyin eğitimine ve öğretimine geçilmemelidir.
Ünlü düşünür Aristo ne diyor?
Ünlü düşünür Aristo ne diyor?
– 'İnsanlar bir açıdan iyi pek çok açıdan kötüdür. – 'Yanlış yoldan gitmenin birden çok yolu vardır. Ama doğruyu yapmanın tek bir yolu bulunur. Yanlış yapmak bu yüzden kolay, doğruyu bulmak ise bu yüzden zordur.
Gazali ye göre eğitimin amacı nedir?
Gazali ye göre eğitimin amacı nedir?
Gazali'ye göre eğitimin amacı; öğrenciye yoğunluklu olarak dini bilimleri öğretip, bu dünyadan en üst düzeyde el etek çektirerek, ahiretteki mutluluğa hazırlamaktır.Eğitim, insanı erdem ve bilgi yoluna sokarak; onu Allah'a ve ahirete hazırlamalıdır.
Farabi'ye göre eğitimin amacı nedir?
Bu bağlamda Farabi'nin tek amacı vardır o da erdem- li/yaşanabilir bir toplum inşa-a etmektir. Bu da başta o toplumu eğitmekle olmaktadır.
Farabi hangi alanlarda çalışmalar yapmıştır?
Farabi hangi alanlarda çalışmalar yapmıştır?
Mantık ifadeleri, onu ifade etmek için kullanılan dil ve bilgi ile ilişkili olduğu için Farabi'nin mantık dışında dil felsefesi ve epistemoloji üzerinde de yoğun şekilde durduğu görülür. Farabi'nin diğer bir çalışma alanı Doğa felsefesi, Metafizik ve Psikoloji olmuştur.