Modoratör
Efsanevi Üye
Soka japonca ne demek?
souka / sou desu ka = demek oyle, oyle mi? simdi naruhodo ile arasindaki fark soyle gibi: naruhodo "ben anladim" anladim iken souka, hani bir olay uzerinde konusurken demek oyleymis oyle mi? anlaminda.
Yokatta ne ne demek?
thank god'in japonca karşiliği. ayrica gozlemledigim kadariyla japonca'da "evet", "te$ekkurler", "yardim edin!", "tamam", "tanriya $ukur!", "bu su bardagi temiz mi?" gibi anlamlara gelebilen joker bir kelime..
Soka ne demek?
Soka ne demek?
Soka ise bu temel uygulamanın Boşnak mutfağına özgü versiyonudur. Bazı olmazsa olmazları var. Öncelikle Boşnaklar'ın "Soka biberi", "Yugoslav biberi" yahut "Arnavut biberi" denen sarı, dip kısmına doğru koni gibi sivrilen biberlerin orta boy yahut küçüklü olanları kullanılır.
Japonca boku ne demek?
Japonca boku ne demek?
japonca'da 1. tekil sahis olarak kullanimi informaldir. oyle amirinize boku falan derseniz boku yersiniz kanimca. japonca sadece erkeklerin kulandigi ben zamirinin bir halidir. arada kizlarin kullandigi duyulsa da duymazliktan gelinmistir. o kizlardan hayir gelmemistir.
Mattaku ne demek?
galiba for fuck's sake gibi bir anlamı olan japonca sözcük. jp. argo lanet olsun, kahretsin, siktir!
Arara ne demek japonca?
Örneğin; "Ara ma~a!" ifadesi sık sık sevinç, neşe ve eğlence gibi ruh halleriyle ilişkilendirilir. Evcil hayvan dükkanında yavru köpek gören bir kadının duygularını ifade etme şekline bakalım: あらまぁ! とってもかわいいわね!
Somborka soka nedir?
Somborka soka nedir?
Pastörize krema, Somborka cinsi Boşnak biberi ve peynirden oluşan enfes bir Balkan lezzetidir.
Soka Ne ile Yenir?
Soka Ne ile Yenir?
kaymak, süt, peynir ve biberden oluşan yiyecek. kaymak süt peynir karışımı ve biber topluca kapalı bir kaba tıkılarak bekletilir. aradan zaman geçer, develer tellal pireler berber olunca kapak açılır, içinden çıkan leziz karışım ekmekle yenilir. boşnak bir eşiniz dostunuz tanıdığınız varsa hemen ona yaptırın bundan.
Japonca Ware Ware ne demek?
japonca'da tek basina kullanildiginda fazla nazikce "ben", "ware ware" olarak kullanildiginda ise nazikce "biz" manasina gelir. edebi eserlerde birincil tekil ki$iyi belirtmek icin daha cok kullanilirmis. bati taraflarinda ikinci tekil ki$iye kabaca isaret etmek icin de kullanilirmis.
Japonca Watashi ne demek?
Benim adım …'-dır. 私は です。 Watashi wa …
Hisashiburi ne demek?
Hisashiburi ne demek?
İyi geceler! (Hisashiburi desu ne?)
Japonca ara ara ne demek?
Japonca ara ara ne demek?
Japonlar günlük hayatta insanların ya da konuşmacıların ruh hallerine dikkat çekmek için pek çok ifade kullanırlar. Örneğin; "Ara ma~a!" ifadesi sık sık sevinç, neşe ve eğlence gibi ruh halleriyle ilişkilendirilir. Evcil hayvan dükkanında yavru köpek gören bir kadının duygularını ifade etme şekline bakalım: あらまぁ!
Ara ara ne anlama gelir?
genellikle telefon edilen şahısın yerinde bulunamaması sonrası ortaya çıkan bir üçlemedir bu. "kendisi yok ama sen ara ara ara" dersiniz. olay nihayetlendirilir.
Boşnak soka nedir?
Soka, Boşnak mutfağına özgü sütlü-kaymaklı bir turşu uygulamasıdır. Sofrada kahvaltılık yahut turşu-meze olarak çokça yer bulur.
Boşnak mezesi soka nasıl yapılır?
Boşnak mezesi soka nasıl yapılır?
Soka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp kaya tuzu ile içlerini iyice ovup, üzerini temiz bir bezle örterek bir gece bu şekilde bekletilir.
- Ertesi gün içine biriken sular dökülür ancak biberler yıkanmaz.
- Bir kapta beyaz peynir ve kaymağı çatalla iyice ezin.
- Blender ile iyice pürüzsüz hale getirin.