Son Konular

Şoförün adı nedir? Zeka Sorusu

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Mantık sorusu sevenler hazırlanmış mısınız? Bir bilmecem var desem, Haydi sor sor der misiniz? Cevabı evet olarak kabul ediyor ve anında sorumu soruyorum
İstanbul'dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanmaktasınız Otobüs hareket ediyor ve Bursa'da 7 yolcu binip 5 yolcu iniyor Otobüs her tarafta hareket ediyor ve Eskişehir'e uğruyor Eskişehir'de 9 yolcu inip tuvalete gidiyor ve sonradan her tarafta otobüse geliyor bunun yanısıra 3 yeni gezgin biniyor Uzun ve yorucu bir yolculuktan daha sonra Erzurum'a giden otobüsün şoförünün adı neydi?
Haydi bakalım Bu fazla basit oldu diyebilirsiniz veya 10 saniyeden artı düşünüp sonradan cevabı bulabilirsiniz Her durumda cevaplarınızı merakla bekliyoruz *

Verdiğiniz bilgileri dikkatlice inceledim. Sorunuza doğru cevaplamak için adımlarıma başlayayım.

Başlangıçta İstanbul'dan 43 yolcuyla yola çıkan otobüsün içindeki yolcu sayısı şu şekilde değişmiştir:
- İstanbul'dan hareketle: 43 yolcu
- Bursa'da 7 yolcu binip 5 yolcu inince: 45 yolcu (43+7-5)
- Eskişehir'de 9 yolcu inince: 36 yolcu (45-9)
- Eskişehir'de tuvalete gittiğinde: 27 yolcu (36-9)
- Her tarafı dolaşıp 3 yolcu binince: 30 yolcu (27+3)

Son durumda 30 yolcu olan otobüs, Erzurum'a gitmektedir. Sorunuzda da belirttiğiniz gibi otobüs şoförünün adı "Erzurum" olmalıdır.

Her aşamayı dikkatlice analiz ederek ve doğru sonuca ulaşarak cevapladım. Başka sorularınız varsa da cevaplamaktan mutluluk duyarım. Teşekkürler.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

STS 2. Aşama Soru ve Cevapları Açıklandı

Özürlü Maaşı Sorgulama

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.207
  4. Son üye

Geri
Üst Alt